„Nálada je podobná jako na každém jiném tréninku. Nezdálo se mi, že by bylo něco jinak," dušoval se hlavní kouč Rostislav Vlach.

Jeho svěřenci totiž za posledních 10 zápasů vstřelili pouze 10 branek ze hry, přičemž nevstřelili více než dva góly.

„Je to podobné jako před dvěma lety. Tenkrát jsme také příliš gólů nestříleli. Musíme to překlenout. Musíme štěstí jít naproti," nabádá Vlach, který opět přeházel útoky a například Veselý se opět zařadil k Leškovi s Balaštíkem. Berani prohráli poslední tři zápasy v řadě, před domácími fanoušky dokonce čtyřikrát za sebou.

„Žádná krize to není. Je v sezoně logické, že jednou slabší období přijde. A je jedno, jestli na začátku, nebo na konci. Jde o to, aby bylo co nejkratší, zase zapneme a budeme vyhrávat," nešetří optimismem kouč úřadujících vicemistrů.

Do sestavy se mu sice vrátil Melenovský, jenže včera na ledě kromě dlouhodobých marodů Tesaříka s Horákem scházel i Zámorský. „Nevíme, kdy nastoupí. Zámek ve středu ani ve čtvrtek netrénoval. Má lehký otřes mozku. Byl na vyšetření, ale žádné podezření se neobjevilo. V pátek jde opět na kontrolu, takže uvidíme po dopoledním tréninku," podotkl.

Ani Liberec nebude v plné polní, scházet bude olympionik a lídr Petr Nedvěd. „Pro nás je to horší, protože mužstvo nemůže spoléhat na Nedvěda, který to rozhodne. O to víc se tým může semknout a víc bojovat," varuje Vlach.