S vedením klubu se také dohodl na podmínkách nové dvouleté smlouvy útočník a třetí nejproduktivnější hráč v sezoně Pavel Kubiš.

Rodák z Náměště nad Oslavou si připsal celkem 25 kanadských bodů za 12 gólů a 13 asistencí. V probíhajících zápasech skupiny o umístění přidal další dva góly a je třetím nejlepším střelcem Beranů v sezoně.

Kubiš má na svém kontě během 12 extraligových sezon odehraných výhradně ve Zlíně celkem 617 zápasů, ve kterých vstřelil 95 branek.

Čtěte také: Hokejový obránce Zámorský končí po dvou letech ve švédském Örebro

„Jsem rád za nový kontrakt, neboť za roky působení ve Zlíně mně klub přirostl k srdci. Mám už zralý hokejový věk a nezříkám se zodpovědnosti do příští sezony. Věřím, že se vydaří lépe než letošní. Nehodnotím ji jako vyloženě špatnou. Začátek sezony nám opět utekl, ale druhá polovina již byla standardní. Na podzim nám hrozila baráž a nakonec jsme se tomuto strašáku s přehledem vyhnuli. Až do posledního kola jsme bojovali o předkolo play off,“ pověděl Pavel Kubiš.

Dále byla uplatněna opce na útočníka Davida Šťastného s tím, že David Šťastný se během letošní sezony výkonnostně hodně zvedl, na své konto si připsal 20 kanadských bodů za 12 gólů a 8 asistencí.

Třiadvacetiletý rodák z Přerova odehrál v nejvyšší soutěži během tří sezon ve Zlíně zatím 106 zápasů a vstřelil 15 branek. Klub v jeho případě uplatnil opci a Šťastný bude působit ve Zlíně i v příští extraligové sezoně.

Čtěte také: Zamíří Ondráček do Olomouce? Zlín je priorita, odmítá útočník Zlína spekulace