„Teď nás čekají oslavy, pak dovolená a po ní další letní příprava," potvrdil 38letý útočník Zlína a po pátečním večeru i majitel dvou mistrovských titulů.

„Všichni jsme plnili pokyny trenéra, hráli jsme týmově. to byl základ úspěchu," v krátkosti zhodnotil Leška, jenž v pátém finále neměl strach o výsledek,. „Pomohlo nám, že jsme dali dost gólů, pět je na nás dost. Navíc nás uklidňovalo, že jsme si po většinu času udržovali minimálně dvoubrankové vedení. Naopak soupeř musel, dál do toho vše, ale my jsme měli celý pátý zápas celkem pod kontrolou," smál se vždy dobře naladěný zlínský matador.

Přestože se nehrálo v rukavičkách, přehnanou tvrdost Leška v nejdůležitějších duelech sezony neviděl. „Ani mi nepřišlo, že by série byla vyhrocená. Protože soupeř prohrával, snažili se něco změnit a přitvrdil. My ale byli koncentrovaní na celé finále a jednoduše jsme se nenechali vyvézt z míry," potvrdil jeden z nejlepších nahrávačů extraligy.

Velký rozdíl přitom ve svých dvou získaných titule ani bezprostředně po pátečním vítězství neviděl. „Asi je to stejné, vzpomínky jsou podobné. Snad jen před deseti lety jsme měli starší a zkušenější tým. Teď ale máme hodně mladých talentovaných kluků, kteří mají kariéru před sebou. Cennější je ale fakt, že jsme na titul dosáhli po loňské nešťastné porážce ve finále. Je to fantazie," rozplýval se Petr Leška.

Velký plakát zlínských mistrůUž ve středečním vydání regionálního Deníku v celém Zlínském kraji. Kupte si středeční Deník a zdarma získáte vzpomínku na fantastickou sezonu ševců.