„Kluci se mě ptali, kde se stala chyba. Odpověděl jsem jim, že si umím vybrat spoluhráče," reagoval 22letý Kašík.

Tím parťákem na jedné straně kurtů na zlínské Vršavě nebyl minulý víkend nikdo jiný než tenisová legenda a bývalý 5. hráč světového žebříčku Jiří Novák. „Musel jsem ho ale párkrát zachraňovat, protože už přece jen vypadl z tempa. Myslím si, že jsem mu pomohl, abychom turnaj vyhráli," rozesmál se zlínský gólman rozverně.

Úřadující šampion české extraligy pomohl Novákovi ve finále zdolat otce a syna Köglerovy 6:2.

„Počítal jsem to a pan Novák za celý turnaj během šesti zápasů zkazil tři míčky. Takže myslím, že to je hodně. To je dost," naoko zkritizoval svého spoluhráče.

„Ale já zase jen tři míčky zahrál dobře," dodal bezelstně.

Fakt, že měl po svém boku star světového tenisu, si údajně dost dobře uvědomoval.

„A poznal jsem to i podle toho, jak hrál. Někteří se v turnaji snažili hrát přes něj, ale pak zjistili, že to bude jednodušší přese mě," všiml si Kašík změny taktiky svých soupeřů.

Dosud Kašík hrával maximálně turnaj mezi svými spoluhráči. Nyní se poprvé vydal mezi tenisové nadšence.

„Na fotkách vypadám docela tenisově s raketou v ruce. Ale dělali si tam ze mě srandu a podávali mi olej, protože prý raketu držím jako pánev. Takže i s pánví jsem to zvládl," pochvaloval si.

„Z úderů mi jde lépe klasický forhend. Bekhendem jsem rád, když jde míček přes síť," prozradil Kašík své silné a slabé tenisové stránky.

Přitom když Kašík ve čtvrtek na fotbalovém zápase v Otrokovicích proti tamnímu Baťovu vyslechl pozvánku organizátora turnaje, novináře a nadšeného tenisty Jana Čady, nejdřív byl v šoku.

„Říkal jsem mu, ať mi dá nějakého skvělého hráče, tak se budu snažit. Nakonec jsem jen stál u sítě a sem tam jsem se i opíral," ukazoval Kašík mimikou línou pózu. „Říkal jsem mu: dobře hraješ, Jirko!"

Každopádně šest ostrých tenisových bitev bral zlínský gólman jako generálku před týmovým turnajem hokejistů, který se v těchto dnech odehrává na kurtech hotelového komplexu v tureckém Beleku, kam ševci ve středu odcestovali na soustředění.

„Bral jsem to jako přípravu. Jirka mi trochu poradil, protože nyní v Prostějově trénuje. Jeho rady jsem bral na vědomí. Něco jsem se naučil a dozvěděl. Třeba to, že se hraje s míčkem a raketou," rozesmál se opět Kašík od ucha k uchu.

Dokonce se nebojí vyzvat v Turecku ani nejlepšího tenistu týmu Jiřího Marušáka, mimochodem velkého kamaráda Jiřího Nováka. Po návratu zřejmě uslyší i výzvu jiný expert s raketou v ruce, trenér obránců a legenda zlínského hokeje Martin Hamrlík.

„Troufnu si na ně, ale v lepším případě uhraji jen gem," nedává si příliš nadějí Kašík.