„Jsme tam. Dopadlo to tak, jak jsme si všichni přáli,“ odfrkl si 37letý Kucharczyk, který byl stejně jako v základní části, play-off i v kvalifikaci nejproduktivnějším hráčem Vsetína.

„Je to euforie, ale především jsme rádi za město, za fanoušky, kteří jsou snad blázni. V neposlední řadě jsem rád i za sebe,“ povídal spokojeně bývalý útočník Třince, Znojma, Karlových Varů, Kladna, či Olomouce, který v extralize odehrál přes čtyři stovky zápasů.

Úleva na něm byla znát, Právě on se od svého návratu na Lapač zařadil k lídrům, který Vsetín se po deseti letech pomohl vrátit do profesionálního hokeje.

„Nějaké postupy jsem už měl, je to pěkné, ale těžší bylo postupovat o soutěž výš než nyní,“ cítil Kucharczyk, který vlastní jeden mistrovský titul se Vsetínem z roku 2001. Postoupit do nejvyšší soutěže dokázal i s Olomoucí.

Šesté kolo kvalifikace o WSM ligu, zápas mezi týmy HC Vlci Jablonec nad Nisou a VHK ROBE Vsetín, se odehrálo 13. dubna na zimním stadionu v Jablonci nad Nisou.
FOTO, VIDEO: Vsetín postupuje do WSM ligy!!!

„Bylo to těžké, hlavně ve druhém kole,“ připomněl Kucharczyk semifinálové bitvy s Hodonínem, kdy Vsetín musel dokonce sérii otáčet ze stavu 0:1 na 3:1.

„Pak už to šlo lépe. Baráž je těžká vždycky, ale nějak jsme to zvládli. Byla těžší, než jsme čekali,“ přiznal Radim Kucharczyk, že především souboje s Havlíčkovým Brodem mu daly zabrat.

„Musíme hrát lépe, takhle to nejde,“ nebál se třeba po domácí výhře 5:0 nad Jabloncem přijít s kritikou.

Vsetín už před sezonou vyhlásil útok na postup a tím se dostal po tlak. Ten pak gradoval právě v kvalifikaci, kdy si Vsetín prožil kritické chvíle a nebyl daleko od smutného konce sezony.

„Byl to na náš bič, ale tým je tady dobrý. Šli jsme za tím, co jsme chtěli,“ pochvaloval si zodpovědný přístup jednotlivců Kucharczyk a vyrazil dál slavit.

„Tipuju to v řádu dnů. Já už na to mám ale věk. Maximálně dám tři až čtyři dny. Už stárnu,“ usmál se.

Ale pomalu. 

Útočník Vsetína Tomáš Vávra (vlevo) po nedělní trefě na 1:0 do sítě Havlíčkova Brodu nechal rozproudit emoce. Poté ale přišly i kritické momenty
Vávra: V Jablonci to bude veselé. Oslavíme to