„Je to podobné jako tenkrát. Ale už je to dávno, podrobnosti si moc nepamatuji. Každopádně je to jedinečné. Navíc i jakým stylem jsme to uhráli. Je to naprostá fantazie. Tohle asi nikdo nečekal," poznamenal Marek Melenovský, který zrovna v pátek oslavil svátek a sám sobě si nadělil skutečně parádní dárek. „Lépe to asi načasovat nešlo," usmál se.

Ani on nedoufal, že by brněnskou Kometu mohli přejet suverénně 4:1 na zápasy. „To jsem fakt nečekal. Přesto jsem v titul věřil. Už závěr základní části byl famózní. Měli jsme sérii zápasů, která nás vystřelila a v play off jsme na to navázali," vybavil si bývalý hokejista Jihlavy, Vítkovic, Třince a Karlových Varů.

Za zlomový moment považuje obrat v semifinále za stavu 0:2. „To už nám věřil málokdo. Od té doby jsme se semkli. To tam jsme se nakopli a zastavili jsme se až nyní," rozesmál se rozverně, zatímco vedle něj seděla v kabině manželka Barbora a děti Marek a Terezka.

Už v pátek ráno v kabině prý vycítil, že mužstvo poslední nejtěžší krok zvládne. „To už za ta léta poznáte, kdy je tým semknutý a šlape. Atmosféra byla úplně jiná. Z každého cákalo odhodlání sérii ukončit. Bylo vidět, že všichni chtějí. Už ráno jsem cítil, že to nemělo kam uhnout," vybavuje si Melenovský.

A proto jakmile dozní ve Zlíně mistrovské oslavy a s nimi spojené společenské povinnosti, chce osedlat své oblíbené kolo. „Už před play off jsem si říkal, že bych chtěl dodržet tradici. Po titulu ve Varech jsme jeli na Tour de France. Letos bych se chtěl jet také podívat," zasnil se.

Během léta ovšem bude také řešit svou budoucnost. Ve Zlíně s ním totiž zřejmě dál nepočítají. „Zlínské vedení se zatím nijak nevyjádřilo. Chtěl bych tu zůstat, ale nezáleží jen na mně. Každopádně bych chtěl dál pokračovat. Zatím ale nevím, kde to bude. Ale víc jsem to neřešil. Chtěl jsem se soustředit na hokej a nerozptylovat se jinými věcmi," vysvětlil Melenovský, který společně s parťáky ze třetí formace Pavlem Kubišem a Jiřím Ondráčkem prožil po herní stránce parádní vyřazovací část.

„Člověk je víc na ledě a tím si začne víc věřit. Navíc s kluky z lajny si rozumíme i mimo led. To je základ toho, aby formace fungovala," pochvaloval si Marek Melenovský.