„Situace je horší než před úterním zápasem," ulevil si kouč hokejistů Zlína Rostislav Vlach.

Seznam marodů se navíc plní útočníky. Ke kapitánu Ondřeji Veselému, Jiřímu Ondráčkovi, dlouhodobě zraněnému Zdeňkovi Okálovi a junioru Michalu Gagovi nově přibyl forvard David Šťastný. „Sháníme hráče, které můžeme využít z první ligy v rámci střídavých startů. Jednáme s kluby a uvidíme, které hráče nám uvolní a jak dáme dohromady sestavu," řekl Rostislav Vlach.

V úterý v Pardubicích vypomohla dvojice Jan Maruna a Antonín Pechanec z Havířova a Jiří Goiš z Přerova. „Určitě byli pro nás přínosem. Hráli jsme na čtyři útoky a rozložili síly rovnoměrně na více hráčů. Goiš dal navíc důležitý první gól a svou hrou na protivníka platil," pochvaloval si 54letý trenér.

I proto i přes zájem neuvolnil zlínský klub na reprezentační sraz osmnáctky sedmnáctiletého útočníka Filipa Chytila. „Trenér Vašek Varaďa měl o něj velký zájem, aby Filip hrál přípravu proti Rusku, ale vzhledem k naší marodce jsme ho nemohli pustit," vysvětlil Vlach, který tak bude mít připraveného i juniora Jiřího Karafiáta, který se může dočkat své extraligové premiéry.

Stejně jako ševci i dnešní soupeř Hradec Králové se potýká s kolísavou formou. Bednář, Jarůšek a spol. nasbírali jen o bod víc než Zlín. „Mají kvalitní hráčský kádr a velmi dobrého brankáře. Čeká nás těžký protivník, ale chceme pokračovat ve vítězné i bodové šňůře. Neustále říkám, že extraliga i mužstva jsou hodně vyrovnané. Zápasy rozhodují maličkosti, štěstí, zranění a podobně," zopakoval Rostislav Vlach. (dan)