„To je horší než stát na střídačce. Ale u televize jim budu fandit. Když už to s námi vypadá špatně, dokážeme zabrat. Klukům věřím, že sérii vrátí do Zlína," zůstával před včerejším duelem optimistou 38letý vůdce Zlína Ondřej Veselý, který v roce 2005 zažil obrat ze 1:3 na 4:3 v semifinále proti Vítkovicím.

Nyní ale vše musí sledovat zpovzdálí.

„Štve mě to. Ale tak to v hokeji prostě chodí. Zranění se stávají. Každý s tím musí počítat. Mrzí mě, že se to stalo v play-off. Nedá se nic dělat, beru to sportovně," vzkázal Veselý, který alespoň i v letošních vyřazovacích bojích zanechal hlubokou stopu, když rozhodl v prodloužení pátou bitvu předkola proti Třinci. Přesto s rukou v ortéze má výrazně omezené pohybové aktivity, ale dokonce i obyčejný život.

„Nemůžu s rukou vůbec nic dělat ani hýbat, protože je svázaná v ortéze. První dva dny byly složitější. A noci jsou úplně nejhorší. Člověk musí spát jen na zádech. Bolí to, ale dá se to vydržet," přiznal zlínský kapitán, po jehož odstoupení nyní převzal kapitánské „céčko" Jiří Marušák.

Ke zranění přišel ve druhém čtvrtfinálovém zápase na ledě O2 arény, kdy se u mantinelu srazil s obráncem Sparty Poláškem.

„Narazili jsme spolu do manťáku v plné rychlosti. A já do něj šel nejdřív ramenem. V první chvíli jsem si myslel, že to bude dobré. Ale když jsem jel na střídačku, už jsem cítil, že něco není v pořádku. V kabině mě prohlédl doktor a říkal, že tam asi je utržený vaz. Ale až na rentgenu to poznali," popisoval Veselý souběh událostí, které mu ukončily sezonu.

„Přitom v první fázi jsem s nejhorší variantou ani nepočítal. I s utrženým vazem v rameni se dá hrát. Ještě jsem bruslil, trénoval a doufal, že by se to mohlo spravit. Ale následně jsem jel na vyšetření do Olomouce, kde mě rovnou vzali na operaci. Prý bych si to hned urval celé," vysvětloval.

„Teď už naděje není žádná. Čtyři týdny to musím mít zafixované a teprve poté ruku můžu postupně rozhýbávat," hlásí Veselý, pro něhož je to druhé vážnější zranění v jeho bohaté kariéře.

„Tohle je vůbec první zranění ramene. Už jsem měl jednou koleno, ale jinak se mi v kariéře zranění vyhýbala."

Brzké uzdravení, kapitáne!