Ve čtvrtek opět v Brumově od 18 hodin je na programu druhý duel série hrané na tři vítězná utkání.

BRUMOV – UHERSKÝ BROD 0:1 po sam. náj (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)

Stav série: 0:1

„Ve čtvrtek vyhrajeme a v sobotu v Brodě celou sérii otočíme. Svým hráčům věřím,“ poznamenal prezident brumovského hokeje a vedoucí týmu Jaroslav Vaněk.

Ten mohl přitom počítat i s útočníkem Petrem Mokrejšem, jenž původně měl být až půl roku mimo hru. Extraligový šampion z roku 2004 se Zlínem a v současnosti vůdce Brumova ale ví, proč stále aktivně hraje hokej. Právě pro bitvy v play off. Proto odložil operaci pochroumaných vazů v koleně a vrhl se neohroženě na led.

„Překonal bolest, dal si předsevzetí, že to na tréninku zkusí, a šlo to. Jestli to bude dobré, bude hrát i ve čtvrtek,“ přeje si Vaněk.

To je panečku odhodlání! Jakmile je na ledě muž s dlouhými vlnitými vlasy a číslem 55 na zádech, soupeřům se rozsvítí kontrolka – stav nejvyššího ohrožení.

„Byl ostře sledován, jakmile byl u mantinelu, viseli na něm dva protihráči. Ale přečkal to. Snad jeho zkušenosti ještě zúročíme,“ doufá duše brumovského hokeje.

A byl to on, kdo jako jediný z domácích po bezbrankovém průběhu zápasu v nájezdech překonal brodského gólmana Kůdelu. Nestačilo to a Uherský Brod se ujal v sérii vedení.

„V zápase jsme jej ani neohrozili. Nás držel Tuček, který nám to vychytal. Vždyť už po dvaceti vteřinách koncem hokejky vytáhl kotouč mířící do šibenice,“ popsal Jaroslav Vaněk.

Přestože na světelné tabuli i po sedmdesáti minutách hry stále svítily dvě nuly, hosté byli herně lepší.

„Měli víc šancí, z toho dvě tyčky, zato my žádnou vyloženou tutovku. Nekousali jsme, nebylo vidět ani srdíčko,“ nebral si servítky Vaněk.

Branka a nahrávka: Rozhodující nájezd Heča. Rozhodčí: Fiedler – Novák, Janiš. Vyloučení: 9:7. Bez využití.

HC Brumov: Tuček – Pšeja, Březík, Bednařík, Augusta, Rajnoha – Gajdošík, Mokrejš, Němčický, Kavulič, Plachotovič, Novák, Peterka, Pažítka, Machala, Vaněk Jaroslav, Vaněk Jakub. Trenér: Zavadil.