Úvod druhého duelu bohatého na vyloučení (12:9!) přitom vyšel hostům, kteří po první třetině vedli již 2:0. „Překvapilo mě, jak soupeř vlétl do utkání. Hanáci byli lepší, u všeho dříve, školili nás jako z hokejové učebnice. Nečekal jsem, že by měli tolik sil,“ podivoval se vedoucí týmu a prezident brumovského hokeje Jaroslav Vaněk.

Poté se ale k famóznímu výkonu rozehrál Petr Mokrejš, který ve zbytku času nastřílel hattrick. „Byl nejlepším hráčem zápasu, jeho forma nyní vrcholí, jako by chtěl odčinit nedávný trest ve hře,“ poznamenal Vaněk.

„Zlom v utkání přišel v úvodu druhé části, kdy jsme nastoupili jako vyměnění a třemi rychlými góly zápas otočili. Dorazit Kroměříž se nám podařilo v úvodu poslední třetiny, pak již na ledě existovalo pouze naše mužstvo,“ pochvaloval si prezident.

„Jinak se ale hrál pěkný hokej. Přestože k postupu nám chybí už jen krůček, rozhodnuto zdaleka není. Hanáci jsou doma silní a především jejich výborný Sedlář nám dělá problémy. Rozhodně ale uděláme maximum, abychom si postup zajistili ve čtvrtek, nejpozději v nedělním čtvrtém duelu,“ přeje si Vaněk.

HC BRUMOV-BYLNICE – HK KROMĚŘÍŽ 6:2 (0:2, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky Brumova: 24. Plachtovič, 25. Mokrejš, 27. Klúčar (Mokrejš), 41. Mokrejš, 50. Plachtovič, 51. Mokrejš (Němčický). Stav série: 2:0.

Brumov: Šůstek – Rajnoha, Pšeja, Bednařík, Gajdošík, Augusta, Manastyrli – Mokrejš, Němčický, Klúčar – Plachtovič, Novák, Kavulič – Machala, Jar. Vaněk, Pažítka – Sýs, Vaněk Jak., Kashaev.

Další výsledek: Uh. Ostroh –Uh. Brod 1:2 pp. Stav série: 0:2.