Hned v sobotu pak do západočeské metropole vyrážejí i fanoušci. Nebude jich mnoho. Sektor vyhrazený pro Zlínské čítá jen sto třicet míst. Fanoušci si také budou muset v sobotu přivstat. Utkání se totiž hraje netradičně od patnácti hodin. Fanklub proto vyráží už v sobotu ráno po osmé. Zhruba ve stejnou dobu musí vyrazit i fandové, kteří na západ Čech míří vlakem či autobusy.

Hráči mají před fanoušky den náskoku a odjíždějí vstříc utkání již dnes. „Směr Plzeň vyrážíme kolem jedné hodiny. Stejně jako v loňském play off budeme bydlet v hotelu Parkhotel. Neměníme to," uvedl vedoucí mužstva zlínských beranů Oldřich Šolc.

Hráči našli zázemí ve čtyřhvězdičkovém zařízení poblíž Borského parku, necelé čtyři kilometry od plzeňské Čez Arény.

To fanoušci měli jiné starosti. Na plzeňský stadion se jich chtěla podívat spousta.

„Zájem byl obrovský. Vstupenky byly rozebrané během hodiny. Je to škoda, že je v Plzni tak malý sektor. Podle zájmu by se do Plzně aspoň pět set lidí určitě vydalo," odhaduje prezident zlínského fanklubu Tomáš Vitásek.

Šedesát jedna členů fanklubu bude bydlet společně na ubytovně poblíž zimního stadionu. „Bydlíme stejně jako loni," neporušil tradici ani Vitásek.

Další fanoušci se do západočeské metropole dopraví auty. Řada z nich jsou takzvaní „pražští ševci", tedy fanoušci Zlína, kteří pracují nebo studují v Praze. Vstupenky, ubytování a cesta autobusem stojí člena fanklubu devět set korun.

Fanoušci, kteří se do Plzně nedostali, mohou nově sobotní i nedělní zápas sledovat na velkoplošných obrazovkách na náměstí Míru.

LUKÁŠ FABIÁN