„Nehráli jsme play-off hokej," štvalo obránce hokejistů Zlína Tomáše Žižku, který si včera připsal asistenci na druhý gól Holíka a s osmi asistencemi je nejproduktivnějším obráncem play-off a nejlepším nahrávačem vyřazovacích bojů.

Zdroj: DENÍK/Jiří Hejtmánek

Ve třetí třetině se čekal váš velký tlak na vyrovnání, ale žádný nepřišel. Co se stalo?

Nevím. Teď nám trenér řekl, že jsme měli dvě střely na branku. Nevím, co k tomu říct.

Sparta zkušeně bránila?

Samozřejmě jsou zkušený mančaft. Mají tam šikovné hráče. Měli bychom si vytvořit větší tlak a hlavně víc střel. Víme, že jejich gólmani nejsou v pohodě. Ale když nevystřelíme na bránu, gól nedáme. Musíme to do zítřka zlepšit a víc využívat příležitosti ke střelbě. Hru musíme zjednodušit.

Sil jste měli dost?

To si myslím, že ano. Nehráli jsme to dobře. Bohužel. Play-off je o škaredých gólech, tečích a dorážkách. Dnes jsme speciálně ve třetí třetině nehráli play-off hokej.

Měli jste poměrně dost přesilovek. Byť jste oba své góly vstřelili v početní výhodě, měli jste být ještě efektivnější. Souhlasíte?

Měli jsme jich dost. I dvojnásobnou. Je to prostě o tom. Možná jsme mohli dnes i na dva góly vyhrát, ale udělali jsme zbytečné chyby a Sparta nás potrestala. Víme, z čeho oni umějí dávat góly, přesto jsme se toho nevyvarovali.

V přesilovkách k přistupovali vám agresivně. Čekali jste to?

Samozřejmě, museli něco změnit. Nejde celou sérii hrát v oslabeních stejně. Když jsme jim dali góly, řekli si, že do nás rychle půjdou. A my se v přesilovce musíme přizpůsobit. Puky musejí jít rychle od hokejek a musíme chodit víc do brány.

Při hře pět na pět ale byli silnější. Souhlasíte?

Taky na to mají silné hráče, kteří se umějí udržet na puku. Je to s nimi těžké. Ale dva inkasované góly jsme si měli pohlídat. Sparta si to uhrála.

Jak se vám hrálo před vyprodaným stadionem?

To je super! Nádhera tady hrát před takovou kulisou. Je potřeba si to i užít. Sice na vás je tlak, každý chce vyhrát. Je to play-off. Je to boj. Je potřeba se uvolnit a užít si to.

Poprvé v sérii začali víc najíždět do Libora Kašíka. Očekávali jste to?

Bylo jasné, že do něj půjdou. Chytá fantasticky, drží nás. Oni moc dobře vědí, že je to náš klíčový hráč. Budou muset něco změnit. My ho musíme ochránit.

Jak jste viděl celou situaci v podobě neuznaného a následně uznaného gólu?

Nejdřív rozhodčí gól uznal, poté ukázal postavení v brankovišti, pak se šel radit s videorozhodčím… Nevím. K tomu se vyjádřím až zítra, až to uvidíme. Já to ze hry neviděl.