Hokejisté PSG Zlín dnes po dosud nejhorším výkonu v sezoně prohráli doma s Plzní 1:2. Po velmi slušném úvodu sezony a zisku šesti bodů ševci podruhé za sebou ztratili všechny body a ve dvanácti denní přestávce před zápasem na ledě pražské Sparty mají o čem přemýšlet…

„Devalvace dosavadních výkonů to snad ani není. Ale ztrácet body doma bychom neměli. Určitá ztráta to je. Je to pro nás zdvižený prst, chceme se vrátit k výkonům na začátku sezony," má jasno asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Zatímco v pátek v Mladé Boleslavi ševci prohráli 4:5, alespoň se do zápasu dokázali vrátit a smazat manko z 1:4 na 4:4. Včera se však nepovedlo téměř nic. „V Boleslavi nebyl výkon optimální a dnes jsme na něj navázali," nevymlouval se Jurík.

Trápení začalo už v první třetině, kdy šla Plzeň v 8. minutě do vedení. Na konci rychlé kombinace byla letní posila Plzně s indiánskými kořeny Yellow Horn, který zakončil do prázdné branky.

„Věděli jsme, že nás nečeká lehký úkol, ale chtěli jsme za každou cenu urvat body. A za minutu dvanáct se nám to povedlo. Kluci šedesát minut bojovali, makali a šlo z nich cítit, že si jdou za tím. Jsme šťastní za tři body," oddechl si asistent trenéra Plzně Ladislav Číhák.

Ano, zatímco Plzeň dřela, Zlín se snažil hrát technický hokej, který k ničemu nevedl. Chvíli předtím, než ve 39. minutě pláchl plzeňské obraně Říčka a parádní ránou nad rameno Machovského vyrovnal na 1:1, kotel skandoval. „budíček".

Ten sice přišel, ale jen dočasný.

„Byli jsme horší v soubojích, z toho vyplývala křečovitost. Nepomohli jsme si ani v přesilovkách. Proto jsme prohráli," věděl Jurík, jehož tým nevyužil žádnou z pěti přesilovek.

Naopak ve 44. minutě využil Kratěna po patnácti vteřinách přesilovku ránou do horního růžku. A to ještě Kašík minimálně třikrát musel předvést kousek ze své akrobacie, aby Plzeň nepřidala další góly… 

PSG Zlín – HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 39. Říčka – 15. Yellow Horn (Johnson, Kadlec), 44. Kratěna (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Čech, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 4226.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý – Okál, Chytil, Kubiš – Gago, D. Šťastný, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Plzeň: Machovský – Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík – Kratěna, Stach, T. Svoboda – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Schleiss, Hrnka, Lev – Yellow Horn, Koreis, Johnson. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.