„Nesmíme začít panikařit. Je potřeba vzít si z dnešního zápasu těch deset minut, kdy jsme Spartu zatlačili a hráli hokej, jaký bychom měli hrát. Nemůžeme si ale dovolit takové chyby," ví Žižka.

Do dalšího pátečního zápasu na ledě favorita z Třince si Zlín podrobně vyhodnotí oba zápasy. „A musíme si jako mužstvo říct, čeho se vyvarovat. V Třinci to bude stejné jako dnes, potrestají každou chybičku, každý zbytečný faul. Pokud chceme uhrát dobrý výsledek, musíme si na to dát pozor," ví Žižka, který byl vybrán jako nejlepší hráč Zlína v zápase.

„Každý si musí ve své hlavě uvědomit, že si nemůžeme hrát na velké hokejisty. Ty tady ještě nemáme. Loni jsme taky po špatném úvodu sezony začali od těch jednodušších věcí," vybavuje si Žižka, jehož trefa 2:2 v úvodu druhé třetiny vlila do žil fanoušků víru v obrat.

„Už to vypadalo, že se nadechujeme. Ale Sparta nás pak potrestala. Potom jsme zvadli. Odskočili nám na náskok, na který jsme už nedokázali zareagovat. Stálo nás to hodně sil, Sparta byla na puku a šlo vidět, že jsou lepší," uznal Žižka.