Minulý pátek v prvním zápase ve Vítkovicích si však zadák hokejistů Aukro Berani David Nosek v nevinném souboji pošramotil rameno. Diagnóza? Operace a až dva měsíce pauzy.

„Je to dlouhá doba, bohužel,“ ulevil se včera 36letý Nosek.

Teď se místo soupeřů bude potkávat s doktory a fyzioterapeuty. „Byl jsem na vyšetření v nemocnici. Pauza bude delší. Až za pět týdnů bych snad mohl začít posilovat,“ mrzí obránce, který se do Zlína vrátil po angažmá v Třinci, Kometě Brno a v Karlových Varech.

Čtyři měsíce dřel. Připravoval se na suchu i na ledě. Věděl, že Zlín na něj bude spoléhat. Vždyť i ve Vítkovicích strávil do zranění na ledě více než 21 minut, nejvíc ze všech. „Je to nepříjemné, člověk čtyři měsíce trénuje, aby mohl hrát. A v prvním zápase se zraní. Jen se na zápasy dívat není příjemné. I taková období jsou, člověk to musí překonat a soustředit se na návrat. Bohužel i tohle k hokeji patří. Nemá moc cenu se v tom babrat,“ ví Nosek.

Utkání 3. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrálo 12. září v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a Aukro Berani Zlín. Na snímku XX
Čtyři minuty od senzace. Nakonec Zlínu v Liberci protekly body mezi prsty

Ve třetí části přišel souboj, po kterém tušil, že je zle. „Nebyl to ani faul, ale běžný souboj, jakých je za zápas deset patnáct. Protihráč mě zatlačil pod špatným úhlem do ramene,“ vybavil si okamžik, který mu vystavil neschopenku.

Už zažil ledasco, jen podobná těžká zranění se mu zatím vyhýbala. „Je to nejvážnější, co jsem zatím měl. Kdysi jsem měl potíže s achilovkou, ale to jsem měl během letní přípravy. Nestalo se mi to na ledě. O to je těžší se s tím vyrovnat. Musím přemýšlet pozitivně. Těším se, až budu moct na led,“ díval se dopředu Nosek, jenž má ve sbírce titul se Zlínem z roku 2004.

V kabině od svého zranění ještě nebyl. Navštěvuje spíš špitály. „Je to složitější. Ale určitě se tam chystám je trochu povzbudit. Jsem doma a čekám na další vyšetření, které mě čeká v úterý,“ informoval Nosek.

Když už nemůže pomáhat Zlínu na ledě, tím více si jej užije rodina. I když užije… „Času mám teď hodně, ale nevím, jestli je to pro ně pozitivní v tomto mém stavu,“ rozesmál se. „Ale času na rodinu mám teď opravdu hodně.“

Když se blíží zápas, spustí internet a mrkne na bitvy svých spoluhráčů doma. „Z toho úterního v Liberci jsem málem přišel o všechny vlasy a nervy,“ zmínil Nosek ztrátu Zlína na severu Čech z 2:0 na 2:3.

Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín skončili na domácím turnaji čtvrtí.
Potřetí za sebou skončil Zlín na Lapp cupu čtvrtý. Zklamání, ví trenér

I přes dvě poslední porážky proti Bílým Tygrům i s Pardubicemi však myslí pozitivně. „Nebyly to vůbec špatné zápasy. Gólů se moc nedostává, to je super. Musíme ještě víc zjednodušit hru a pokusit se dát víc gólů. Moc jich ale asi dávat nebudeme. Musíme to uhrát na těsné výsledky. Zatím se nám to podařilo jen ve Vítkovicích. V Liberci tomu byli kluci hodně blízko. Je to strašná škoda. Takovým hokejem bychom měli uspět. Liga bude vyrovnaná a každý může porazit každého,“ tuší Nosek, jehož v neděli po zápase s Pardubicemi zasypal komplimenty kamarád a spoluhráč Pavel Kubiš.

„David je jeden z nejlepších beků v celé extralize,“ vypálil Kubiš bez dlouhého váhání. „Už ho znám dlouho. Je to pro nás strašně velké oslabení, super bruslař, fyzicky fantasticky připravený, umí rozehrát. Když schází takový hráč, je to samozřejmě dost citelné,“ pocítil na ledě.

Nosek si pak slova parťáka přečetl na internetu. „Pavel mi chtěl udělat radost, potěší to. Ale v tu chvíli jsem to moc nevnímal. Čekala mě ta nejtěžší vyšetření. Pavlovi na dálku děkuju, udělal mi radost. Ale asi mě chtěl spíš povzbudit,“ vyloudil Nosek úsměv.

Tisková konference HC Aukro Berani ZlínZleva Richards Bukarts a Roberts Bukarts
Bratři ve žlutomodrém: Od Koželů po Bukartse. Kdo byli ti další?