„Ve třetí třetině se nám naštěstí podařilo gólově odskočit od soupeře a zápas tak pro nás uklidnit,“ komentoval jeden ze zlomových okamžiků Nosek.

Co jako obránce říkáte na čisté konto vašeho týmu?

Jsem určitě spokojený. Zadarmo to ale nebylo, protože Libor Kašík měl dnes úžasné zákroky a podržel nás v prvních deseti minutách, kdy byl soupeř jasně lepší.

Slavia dlouho vzdorovala. Jak těžké bylo se nakonec prosadit?

Chtěli jsme dát rychlé góly, abychom otupili tlak soupeře, bohužel první třetina dopadla 0:0. Věděli jsme tak, že se budeme se soupeřem celé utkání přetahovat. Naštěstí jsme ve třetí třetině vstřelili tři branky.

hokej  Aukro Berani Zlín - HC Slávia Praha
Pomalý start, ale drtivý konec předvedli Berani proti Slavii

Určitě vás potěšil váš gólový příspěvek…

Dnes jsem měl několik šancí, tak jsem rád, že se alespoň jedna střela dostala za záda soupeřova brankaře. Samozřejmě je začátek sezony a k nácviku přesilovek jsme se ještě pořádně nedostali, spíš pilujeme kondici a základní herní prvky. Proto jsme se možná tak dlouho nemohli dostat k nějaké lepší kombinaci.

Který moment zápasu byl klíčový?

Ubránili jsme přesilovku pět na tři. Ale jak jsem řekl, tak nás v první půli velmi podržel Libor Kašík, takže klíčových okamžiků bylo více.

Jak se vám zatím ve Zlíně líbí po vašem návratu?

Užívám si to. Zatím se nám relativně daří, všechny zápasy jsme vyhráli. Takže jsem spokojený.

Jaký lze očekávat zápas ze strany Přerova, vašeho příštího soupeře?

Určitě se bude chtít soupeř z první ligy vytáhnout a darovat domácímu publiku vítězství proti extraligovému týmu. Nebude to tedy lehký zápas. Musíme si odpočinout a zkusit porazit i Přerov. (jpn)

Hokejisté Aukro Berani Zlín v rámci turnaje Zubr cup vyzvali hokejisty Znojma.
Hokejisté Zlína vstoupili do Zubr cupu vítězně. Porazili Znojmo