„Mohu tuto informaci potvrdit. Je to pro mě lákavá nabídka a výzva. Ještě jsem ale ani nemluvil s prezidentem klubu a primátorem města Zlína panem Adámkem. Všechno je příliš čerstvé,“ reagoval včera pro Deník Hosták.

„Jednání by se měla završit tento týden. Zároveň je jediným kandidátem, se kterým nyní vedeme jednání,“ přiznal včera viceprezident prezidia klubu Radomír Zbožínek.

„Ve své funkci končím,“ potvrdil Deníku ve sledu posledních událostí v textové zprávě Karel Adamík, který rezignoval už začátkem května, ovšem ve stávající funkci po jednání prezidia zatím setrval.

Až nyní klub za něj zřejmě našel náhradu. Ze zlínského okolí včetně klubových legend Čajánka s Leškou se do funkce GM nikdo nehrnul, přestože třeba právě Petr Leška se už aktivně zapojil do fungování klubu. I když oficiálně není členem prezidia, na pátečním jednání byl přítomen. Zatím však chce zůstat spíše v pozadí.

„Chci se s nimi pobavit, stejně jako třeba s Jiřím Marušákem a dalšími, abych získal podrobnější představu o aktuální situaci,“ přiznal Hosták, který v minulosti trénoval ještě prvoligový Hradec Králové a byl i členem vedení.

„Nyní mám víc svých aktivit. Nedávno jsem se vrátil z mistrovství světa. Ještě jsem se nebavil ani s Robertem Zárubou. Tohle se musí ještě doladit,“ přiznal bývalý reprezentační forvard, který aktivně hrával za Hradec Králové, Spartu Praha, Philadelphii Flyers, Hershey Bears či švédské MODO Hockey, Södertälje nebo Luleå HF.

Ze Zlína Hosták zná ze společného působení u mládežnické reprezentace sportovního manažera Jiřího Šolce, ten však údajně s nabídkou nepřišel. „Oslovili mě jiní představitelé klubu,“ nespecifikoval Hosták, který je nyní na dovolené. „Spolupráce s Jirkou je však pro mě lákavá. Je to pro mě jeden z důvodů, proč bych do Zlína chtěl jít,“ vzkázal Hosták. „Máme dobrý osobní vztah. Zažili jsme toho spolu dost,“ přiznal i Šolc.

Změny ve vedení klubu nastaly už koncem listopadu 2016. Den po odvolání trenérské dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík pod nátlakem fanoušků rezignoval na post jednatele Patrik Kamas, jehož funkci převzal právě generální manažer Adamík.

Tým převzali Robert Svoboda s další legendou Zlína Martinem Hamrlíkem. Ani oni však tým do play-off nedotáhli a ševci dohrávali sezonu pouze v zápasech o udržení.

Nového generálního manažera každopádně čekají mraky práce. „S tím počítám. Nebojím se toho,“ vzkázal Hosták.

Klub totiž dosud nepředstavil nového generálního partnera po odcházející stavební společnosti PSG.

„Současnou situaci ohledně hráčů znám z médií, co se týká finanční stránky, s ní se musím teprve seznámit, ale z dálky mi nepřijde, že by byl klub v nějaké krizi,“ myslí si Hosták.

Klub však dosud potvrdil pouze návraty obránců Davida Noska, Tomáše Valenty a útočníka Tomáše Fořta. Kariéru podle očekávání zabalil Miroslav Blaťák a ke stejnému kroku se údajně chystá i obránce Jiří Marušák. Klub ani sám hráč dosud nic oficiálně neoznámili. Deník se snažil hráče kontaktovat, ovšem v posledních dnech nezvedal telefon.

„Budeme spolu ještě jednat,“ nevyloučil Jiří Šolc Marušákovo pokračování v kariéře. „Jirkovi jsme řekli, že o něj máme zájem. Víc je na vedení klubu. Potvrdit však mohu fakt, že s námi netrénuje,“ přiznal hlavní trenér Robert Svoboda.

Zlín už ztratil i další opory. Do KHL odešel útočník Petr Holík, jenž se domluvil v Čerepovci, ke konkurenci zamířil útočník Robert Říčka (Sparta Praha) i obránce Oldrich Kotvan (Mladá Boleslav).

Krajně nejisté je pokračování lotyšského útočníka Robertse Bukartse, který má podle informací Deníku dvě nabídky z ruské KHL.

„Brzy uvidíme,“ vzkázal z dovolené Bukarts.

Koho přivede nový generální manažer?