„Lepší úvod jsem si ani nemohl přát. Pomohlo mně, že jeden ze spoluhráčů brankáři clonil ve výhledu, jinak by moji střelu Jarina možná chytil. Ale to je jedno, důležité je, že z toho byl gól,“ okomentoval Ondráček svou premiérovou trefu v první lize. Sám ale přiznává, že přechod do nového týmu nebyl zcela bezproblémový.

„Na ledě jsem se v první třetině spíš hledal. Kluci v kabině mě uklidnili a od druhé třetiny to šlo lépe. Dostal jsem i důvěru v přesilové hře pět na tři, což mě příjemně překvapilo a potěšilo. Poprvé v kariéře hraje za jiný klub než za Zlín, a tak se rozkoukává v novém prostředí.

„V kabině se znám s Dalíkem Sedlářem, hráli jsme spolu za Zlín v juniorce. Zbytek týmu spíše poznávám. Zjistil jsem, že v Olomouci je výborná parta, v kabině je dobrá nálada,“ podělil se o první dojmy.

„Byly na něj dobré reference a my jsme potřebovali někoho k Brančíkovi,“ osvětlil příchod nové posily olomoucký trenér Petr Fiala. Zlínský hráč však není zcela stejným typem jako Meidl. „Není na tom bruslařsky tak dobře, ale umí pracovat s kotoučem. Není zbrklý a hrál velmi v dobře oslabení, což byl u Meidla problém,“ srovnával olomoucký kouč.

Devatenáctiletý útočník svou dosavadní kariéru strávil ve Zlíně a hráčem extraligového klubu nadále zůstává. „U nás je na střídavý start. Bude s námi ale pravidelně trénovat,“ upřesnil Petr Fiala.

Také Ondráček patří do juniorské reprezentace, za niž v této sezoně odehrál devět zápasů. Na mistrovství světa se stal třetím nejproduktivnějším hráčem národního týmu. Šestnáct utkání si navíc připsal i v extralize.