„Přál bych mu to, ale ne do naší sítě. Tak to někdy je, že vám to hned první zápas spadne. Škoda pro nás," litoval Maruna, který ve čtvrtek sfoukl na narozeninovém dortu 27 svíček.

Kankova chvíle přišla ve 44. minutě, kdy mu kotouč přihrál mezi kruhy Svačina a v palebné pozici poslal kotouč nad Kašíkův beton. „Snažili jsme se jen co nejrychleji vystřelit. Asi štěstěna stála u mě. Propadlo mezi nohy. Jsme za to rád, důležitější jsou ale tři body," oddechl si Kanko.

Z Havířova se tak na zlínském ledě proháněli tři hráči, jelikož Kanko se zná zároveň i s Robertem Říčkou.

„S oběma jsem hrál, s Honzou dokonce rozehrál tuto sezonu a klapalo nám to. Jsme za kluky rád, že se chytli ve Zlíně, moc jim to přeji a držím palce," vzkázala nová akvizice Třince po zápase.

Oba se na ledě pravidelně potkávali. Maruna jako levé křídlo druhé zlínské formace narážel na pravém křídle právě na Kanka. „Moc jsme se nehecovali. Přeju mu ať se v sestavě udrží," vzkázal Maruna.

Nejviditelnější moment přišel asi ve 41. minutě, kdy dokonce po vzájemném souboji musel Kanko za hákování musel pykat na trestné lavici.

„Říkal mi, že jsem skočil. Ale bohužel mi dal hokejku pod nohy. S tím nic neudělám. Škoda, že jsme toho nevyužili a nezískali alespoň bod," litoval Maruna, který se o startu svého parťáka dozvěděl až před zápasem.

„Ani mi nepsal. Až na rozbruslení jsem ho viděl," hlásil Maruna. „Chtěl jsem ho překvapit," vysvětloval Kanko. „Když jsme se na rozbruslení potkali na ledě, koukal na mě a asi nevěřil vlastním očím," smál se Kanko. „Překvapilo mě to, ale nic extra. Je to můj dobrý kamarád, ale na ledě to jde stranou," culil se Jan Maruna, který si do svého kamaráda i rýpnul.

Kanko totiž na tváři pěstuje mohutný plnovous. „Vypadá tak pořád, drží si svou vizáž. Ale on jen štěká," rozesmál se od ucha k uchu Maruna.

Jinak mu ale do smíchu po porážce 1:2 příliš nebylo a Zlín tak po devíti domácích zápasech našel přemožitele. Třinci navíc ve třech vzájemných zápasech dokázal dát jediný gól. „Nehráli jsme to, co v posledních zápasech doma. Chyběl nám větší drajv. Nejde to ale takhle hrát asi pořád. Asi jsme si to vybrali. Je to škoda," litoval.

Třinec byl vždy pověstný obrovskou ofenzivní silou, včera ve Zlíně však spoléhal na brejky. „Čekali na brejky a naše chyby, kterých jsme udělali dost. Můžeme děkovat jen Kášovi, že pro nás držel nadějný výsledek," věděl důrazný forvard, který ve 26 extraligových zápasech nastřílel sedm gólů.

Z Havířova se tak stává slušná zásobárna hráčů pro extraligové kluby. „Je výhoda, že v první lize dostanete obrovský prostor a vyhrajete se. A když naskakují body a jste jistí na puku, pomůže to," vysvětluje Maruna.