„Těší mě, že jsme tady po dlouhé době vyhráli,“ culil se spokojený zlínský gólman, který byl opět vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Harry Potter má v chlapíkovi s vizáží kluka výraznou konkurenci. Byl to on, kdo Zlínu výrazně pomohl k šesté výhře z posledních sedmi zápasů. Zlín byl po dvě třetiny aktivní, hluboko napadal chomutovskou rozehrávku a střílel góly.

„Z každé situace střílíme na branku,“ vykládal Okál po první třetině, kterou ševci vyhráli 2:1. Nejprve v 16. minutě vyrovnal sváteční střelec zadák Tomáš Valenta a o dvě minuty později sedmou trefou v sezoně Roberts Bukarts otočil výsledek. Pro lotyšského snajpra to byl zároveň třetí vítězný gól v ročníku. „Chtěli jsme zvládnout první třetinu. Ne jako v Mladé Boleslavi,“ připomněl Okál kolaps z minulého týdne v Mladé Boleslavi, kdy Zlín po první periodě ztrácel 0:3.

Zlínský oddíl MV TEAM Univerzity Tomáše Bati Zlín získal na mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku a fitness týmech v Plzni devět medailí. Foto: archiv klubu
Obrovský úspěch. Zlínský klub získal na MČR ve sportovním aerobiku devět medailí

Včera to však byl úplně jiný, pro Zlín mnohem veselejší příběh. „Chtěli jsme tvořit na začátku zápasu a naráz jsme prohrávali 1:3. Můžeme Zlínu pogratulovat. Ubojovali si to,“ uznal Marek Tomica, který jako jediný včera už v 9. minutě překonal Kašíka. „Propálil jsem to, ale bylo to k ničemu,“ krabatil čelo Tomica, jinak expert na defenzivní práci. „Ani jsem neviděl, že někdo střílí. Mrzelo mě to, ale nevěděl jsem, kde je puk,“ popisoval situaci Kašík.

Jenže po zbytek zápasu to zavřel. A Chomutov si kvůli němu musí na rozšíření domácí šestibodové sbírky a na druhou výhru před vlastními fanoušky počkat. „Nejde nám to tolik, jak bychom si představovali,“ litoval Růžička.

Pětice zlínských fotbalistů Petr Jiráček, Stanislav Dostál, Adnan Žafič, Zoran Gajič a Ondřej Bačo pomáhala ve Zlatém Jablku s prodejem lístků na zápas Evropské ligy proti Kodani.
Ševci se podepisovali a prodávali vstupenky na zápas s Kodaní

Zlín působil precizně a připravený. A ve 27. minutě v závěru přesilovky udeřil i mladší z Bukartsů Rihards, ševci vedli 3:1 a duel kontrolovali. Pět vteřin před koncem Ondráček dovezl kotouč do branky a podepsal výsledek. Předtím však Piráti zvýšili tlak, dvakrát Kašíka při šancích Růžičky a Skokana zachránila tyč. „Chyběl tomu gól. Nemůže to tam padnout,“ zoufal si Růžička. „Zlín dobře brání, dnes nepředvádíme svou hru,“ litoval. „V defenzivě nám to hořelo. Byla to křeč,“ přidal se Tomica.

„Kluci to skvěle zvládli, padali na hubu, zblokovali moc střel. Za to jim děkuju. Teď se pojede dobře domů,“ pochvaloval si Kašík.

Ještě věříte na pátek třináctého?

OHLASY TRENÉRŮ

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Další nepovedené domácí utkání se stejným scénářem. Dostali jsme se do vedení 1:0, i když tam byly šance i ze strany hostů. To nás podržel gólman. Bohužel potom jsme inkasovali a dostali zbytečné góly. Posledních šest minut druhé části a poslední třetina byly z naší strany celkem dobré. Snažili jsme se s tím něco udělat. Měli jsme hodně střel, ale bohužel dnes vynikající výkon podal gólman Zlína. Momentálně se trochu trápíme v koncovce a paradoxně se nám teď hraje lépe venku než doma. 

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): „My jsme spokojení s vítězstvím, podařil se nám vstup do utkání a myslím si, že jsme měli lepší pohyb. Nezaskočil nás ani první gól domácích. To se nám podařilo otočit, hráli jsme to, co jsme si řekli a rozhodlo to, že domácím se nedařily přesilové hry, které měli ve třetí části. Tým podal výborný výkon a hlavně skvěle chytal Libor Kašík.“

Libor Kašík
Kašík odráží superlativy. Nic to neznamená, tvrdí

PIRÁTI CHOMUTOV - AUKRO BERANI ZLÍN 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Tomica (Vondrka) - 16. Valenta (Matějíček), 18. Roberts Bukarts (D. Šťastný), 27. Rihards Bukarts (O. Veselý, Matějíček), 60. J. Ondráček. Rozhodčí: Bejček, Bulanov (Rusko) – Komárek, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 3 924. Střely na branku: 35:21. Zblokované střely: 8:15. Hity: 6:7. Vhazování: 24/60 (40%) - 36/60 (60%).

Piráti Chomutov: J. Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička ml., Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – Chlouba, V. Tomeček, Chrpa. Trenéři: Vl. Růžička st., J. Šťastný, Martínek.
Aukro Berani Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Řezníček, Petran, Valenta, Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, O. Veselý - Rihards Bukarts, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.

Ilustrační foto.
Volby 2017: Už za osm dní. Víte komu dáte svůj hlas?