„Obavy o bezpečnost ale nemám. Žiju v klidné, trochu oddělené části města, kde je naprostý klid, ani od kluků jsem neslyšel, že by se strachovali o svoji bezpečnost. Clermont je celkově klidným místem," libuje si Zavadil.

Přesto i v kabině „divočáků" na tohle žhavé téma přišla řeč. „Ale jen okrajově. Moc jsme to nerozebírali. Samozřejmě to neznamená, že by nám to bylo jedno. Ačkoliv je tragédie, co se stalo, všichni zůstáváme plně koncentrovaní na hokej," tvrdí Zavadil.

Někteří Francouzi však kritizují práci policie i bezpečnostních složek země galského kohouta, nic podobného ale Zavadil nezaslechl.

„Ani jsem se na toto téma s nikým nebavil. Byl jsem ale překvapen, jak rychle dokázali odhalit totožnost útočníků. Žádné připomínky ani nespokojenost s prácí policie jsem nezaslechl," dušuje se hokejový brankář.

Na všech sportovištích, kde se o víkendu ve Francii hrálo, se držela vzpomínka v podobě minuty ticha.

„Hráči se postavili na středovém kruhu dokola a chytili se kolem ramen. Šlo podle mě o velké vyjádření solidárnosti a tak to pokračovalo i dnes ve městě, kde se tisíce lidí sešly na náměstí v centru," popsal smuteční atmosféru v Clermontu Petr Zavadil.