Krom tří jasných výher nad outsidery LAPP neporazil nikoho ze svých medailových konkurentů. S pozdějším vítězem turnaje, týmem Perspektiva Russia, se prohra čekat dala, duel však nakonec skončil 0:14.

Klíčové však byly souboje s italským týmem South Tyrol Eagles a švédským FIFH Malmö. V obou případech tým trenéra Tomáše Sedláčka prohrál 0:2.

Sledgehokejisté Lapp Zlín (v černém). Ilustrační foto
Sledgehokejisté Lapp Zlín chtějí konečně medaili

„S Italy jsme nepředvedli ideální výkon, měli jsme tam značné rezervy. Se Švédskem už to byl lepší zápas, ale bohužel jsme nedokázali proměnit naše šance, zatímco soupeř ano. Bohužel, neuhráli jsme to, co jsme si předsevzali,“ věděl kouč SHK LAPP Zlín.

Byl to smutný pohled, když už tři zápasy před koncem turnaje Zlínští věděli, že medaili nevybojují. „Šlo to v té kabině poznat,“ uznává Sedláček.

Jeho tým navíc tři zápasy v řadě nedal gól, respektive to trvalo 107 minut. Pravdou je, že se hrálo ale s nejtěžšími soupeři.

„Trend toho turnaje byl ten, že kdo vyhrál, tak s nulou. Doba 2x15 minut je krátká, a když prohráváte po prvním poločase, je to průšvih. Druhý tým se to defenzivně pohlídá a v momentě, kdy hru otevřete, přidá druhou branku,“ popisuje trenér Tomáš Sedláček.

Turnaj byl samozřejmě atraktivní i pro hráče a realizační tým, před plnou halou už se kdysi hrálo, před kamerami ČT ale ještě nikoli.

„Všichni vnímají, když je plná hala, je to příjemné. Pravdou je, že užití toho turnaje bylo, a po této stránce to bylo skvělé,“ těší lodivoda Lappáků.

Jakub Kudláč