Nepojede se zde sice žádný podnik, ovšem k vidění bude docela netradiční a jistě velmi zajímavé zápolení soutěžních jezdců a jejich mechaniků v hokeji. Pátý ročník Rally Ice Tour vypukne v sobotu od 17 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky, vstup je zdarma.

„Netradiční mač vznikl především jako snaha o vyplnění volného času v závodním kalendáři a hlavně jako dobrý nápad na stmelení party, která se po celý rok potkává při konání některé ze soutěží rallye," vzpomíná sám soutěžní jezdec, hlavní pořadatel a zakladatel akce Vladimír Barvík, jemuž se v průběhu čtyř předchozích ročníků podařilo přilákat spoustu zajímavých a zvučných jmen.

Jezdci po roce opět na sebe místo závodní kombinézy navléknou hokejovou výstroj, obují brusle a volant vymění za hokejovou hůl. „Premiérově budou vytvořena družstva Čech a Moravy, která změří síly nejprve ve Zlíně a začátkem března pak při odvetě v Příbrami," upřesnil Barvík.

„Zúčastněným ovšem vůbec nepůjde o výsledek, ale především o pobavení sebe a hlavně přítomných fanoušků. Navíc akce přinese i radost jedné ze zlínských rodin vozíčkářů, které pořadatelé a zúčastnění hráči předají před zápasem finanční dar," dodal Barvík.

Na zlínském ledě se opět objeví zajímavá jména českého rallyesportu. Hokejový dres Moravy obleče například šestinásobný český šampion a bývalý tovární jezdec Škody a Fordu Roman Kresta, jemuž se loni v utkání velmi dařilo.

„Loňská akce se mi velmi líbila, takže jsem i nyní rád přijal pozvání a na zápas se již těším. Doufám, že podobně jako loni přijde i spousta diváků, kteří na stadionu pro nás vytvoří správnou hokejovou kulisu," přeje si luhačovický soutěžák.

Premiéru při Rally Ice Tour si ve Zlíně odbude a do dresu Čech se obleče dnes již bývalý liberecký pilot Štěpán Vojtěch.

„Můj vztah k lednímu hokeji je velmi pozitivní. Naše firma totiž podporuje roky extraligové Bíle Tygry z Liberce. Navíc nastupuji v neregistrované amatérské lize nebo s týmem osobností HC Olymp.

Řekl bych, že jsem spíše klasický rybníkář, ovšem na zápas se velmi těším. Hlavně se zase rád uvidím s kamarády z motorsportu," těší se Vojtěch, jenž by chtěl nastoupil třeba na křídle společně se zámořskými hvězdami Jardou Jágrem a Rosťou Oleszem, což se mu ale jistě ve Zlíně nepodaří.

„I tak ale budu hrát, co mi síly budou stačit," doplnil s úsměvem na tváři Vojtěch.

Mezi mantinely se kromě těchto dvou jmenovaných představí na straně Moravy například Jan Jelínek, Milan Kneifel, Miroslav Jakeš, Lubomír Minařík a v dresu Čech zase nastoupí Petr Uhel, Václav Dunovský, Jiří Vlček, Karel Trněný a vůbec spousta dalších jmen celé české rallyeové scény.

JIŘÍ HEJTMÁNEK