„Je pro nás lepší, když hrajeme v pravidelném rytmu. Dlouhé přestávky nám moc nesedí. Raději bychom hráli," nepřekvapuje hlavní kouč Zlína Rostislav Vlach, který se alespoň snaží trénink oživit minizápasy jednotlivých formací. „To aby hráči nevypadli z rytmu," vysvětlil.

Ševci po včerejším neúplném kole ztrácí na šestou příčku zaručující postup do čtvrtfinále play-off 5 bodů, zatímco na jedenáctou pozici, která týmy odkáže do bojů o udržení mají náskok 12 bodů. „Pořád se díváme směrem dolů," opakuje snad už přirozeně Vlach.

Jistě ví, že nemá ještě vyhráno a současnou pohodu nechce za žádnou cenu zakřiknout. „Abych pravdu řekl, nesledujeme konkrétní umístění, my hlavně chceme sbírat body. Jak to dopadne, uvidíme v závěru. Samozřejmě se dál chceme vzdalovat od jedenáctého místa. To je pro nás podstatné. Jestli budeme v šestce nebo desítce, není tolik důležité," tvrdí Vlach, který však odmítá počítat a odhadovat, kolik by na elitní šestku mělo stačit.

„Spočítané to nemáme. Je to vyrovnané a mančaftů, které na šestku myslí, je dost. Když už bych měl počítat, tak kolik bude potřeba do desítky. Sedmdesát dva bodů by mělo stačit. Ale ani nemusí," ví Vlach.

Stejně jako on i jeho svěřenci alespoň navenek při rozhovorech s novináři vystupují pokorně. „Je to dobře. Tady je soutěž tak vyrovnaná, že za čtyři kola může být všechno jinak. Nesmíme se dívat, jestli jsme nebo budeme šestí, ale spíš abychom nebyli jedenáctí," chválí přístup svých hráčů Vlach.

Ten už vše ladí na nedělní mač proti ambicióznímu Třinci, který však zatím vůbec nenaplňuje předsezonní předpoklady a je desátý. Přesto jejich hokej založený především na útoku jeho týmu obvykle vyhovuje.

„Viděl jsem poslední zápas v Chomutově, kde hráli dost útočně, ale zároveň i hodně defenzivní hokej. Byli aktivní vepředu, ale dobře bránili. Pod Jirkou Dopitou malinko hru změnili, ale nijak výrazně," všiml si zlínský stratég.

Ten se na dlouhou dobu musí obejít bez útočníka Pavla Kubiše, jehož přibrzdilo nespecifikované zranění. Jisté však je, že prodělal dokonce operaci.

„Minimálně měsíc bude mimo hru. Pavel hrál dobře. Sezona se mu povedla. Bohužel zranění přišlo nečekaně. Přitom to nebyl ani faul ani viditelná srážka. O to víc to mrzí. Určitě ve druhé pětce chybí," ví Vlach s tím, že jinak další hráči jsou po zdravotní stránce fit.

Zlínský kouč při jeho absenci posunul Jana Marunu na křídlo druhé formace a na centra zařadil Martina Cibáka. Ve třetí formaci zároveň nastupuje Daniel Štupmf. Naopak forvard Zdeněk Okál nastupuje za prvoligový Havířov.

„Určitě s ním počítáme, ale jde o výměnu za Honzu Marunu. Pokud by Havířov skončil, můžeme si ho stáhnout. Jinak to závisí především na Havířovu, jak se k tomu postaví. Navíc má nyní nějaké zdravotní problémy, takže se neví, zda bude pokračovat," připomněl Vlach Okálovo obnovené zranění ramena.