Příprava hokejistů PSG Zlín na fotbalovém hřišti v Mladcové. Petr Leška.„Už jsem opotřebovaný, rozhodnutí nebylo unáhlené," poznamenal Leška, jehož v poslední sezoně omezovalo zranění levého kolene.

Když sledujete kluky, jak se potí a běhají, nechybí vám to už nyní?

Když to vidím, tak chybí. Ale už je to pryč.

Když jsme se ale bavili po posledním zápase, říkal jste, že chuť pokračovat vám nechybí.

Chuť mám i teď, když tak kluky sleduji. Ale horší by to bylo zítra. Po zápase je to přece jen něco jiného. S odstupem, když nad tím člověk přemýšlí, jak dál. Přemýšlel jsem o tom celou dobu až do víkendu až do poslední chvíle, kdy jsem své rozhodnutí Patrikovi (Kamasovi – jednateli PSG Zlín – pozn. aut.). Vnitřně jsem ale v sobě cítil chvíli po sezoně, že už pokračovat nebudu. Ale chtěli jsme tomu dát nějaký čas a rozhodnutí nebylo unáhlené.

Příprava hokejistů PSG Zlín na fotbalovém hřišti v Mladcové.

Bylo to čistě na vašem pocitu, nebo jste své rozhodnutí konzultoval i s lékaři?

Ne. U doktorů jsem byl hned po sezoně. Dal jsem na pocit. Na sezonu se prostě musíte připravit. A toho já už bych asi nebyl schopen. Týmu bych nepomohl.

Nechtěl jste hazardovat se svým jménem?

(Přemýšlí.) Pak už je toho víc. Prvotní důvod je ale ten, že když se na sezonu člověk nemůže připravit, všechno se sčítá. Ať už právě hazardování se jménem, nebo ještě něco jiného. Těch věcí je víc. Ve sportu se nic neodpouští. Člověk musí dokazovat kvalitu v každém zápase.

Omezovalo vás v sezoně hodně?

Letos to nebylo nejlepší. Vyhlídky na to, že by to bylo lepší, nejsou. Je to už celkové opotřebování těla. Na ledě jsem cítil bolest. Měl jsem vodu v koleni, která se často musela vytahovat.

Bude potřeba operace?

Na žádný zákrok nejdu. Ale ani on by nepomohl.

Zlín - Po skončení kariér dvou klíčových centrů Petrů Lešky a Čajánka nebude podle očekávání pokračovat ani Bedřich Köhler, který zřejmě zamíří do Hradce Králové. Žlutomodrý dres nebude oblékat ani obránce Tomáš Valenta, který se nedohodl na podmínkách smlouvy a zamíří do konkurenční Olomouce. Na úvodním tréninku se naopak představily obě slovenské posily útočníci Tomáš Sýkora a Daniel Štumpf a také český útočník Petr Obdržálek, který je ve Zlíně na zkoušce. Naposledy rodák z Hodonína působil ve slovenském Zvolenu. Na trávníku hřiště na zlínské Mladcové nechyběl ani brankář Luboš Horčička, který si však hledá nové angažmá. „Po oznámení kariéry Petra Lešky také potvrzuji zájem o Martina Cibáka, se kterým jednáme o možné spolupráci," potvrdil jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

VÍCE INFORMACÍ ČTĚTE ZÍTRA V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU