„Velká zkušenost," liboval si Zámorský, jenž si premiéru odbyl vloni na jaře v přípravě před světovým šampionátem.

„Zámorský i další mladí hráči splnili očekávání. Potvrdili, že si šanci zaslouží," poznamenal po turnaji k výkonům mladíků hlavní trenér české reprezentace Alois Hadamczik.

„Neslyšel jsem o tom, ale jestli to tak je, tak to potěší," reagoval na slova kouče Zámorský.

„Předvedl celkem slušný výkon na to, že se poprvé zúčastnil většího mezinárodního turnaje. Neměl větší problémy s výkonností. Své zápasy zvládl celkem dobře," potvrdil také trenér Zlína Rostislav Vlach.

Ve Zlíně už pravidelně ohromuje přehledem, bruslením, rozehrávkou. Umí jedovatě vypálit. Osm tref v sezoně nenastřílel náhodou. „Už je vyzrálý a umí prakticky všechno," poklonil se mu nedávno zkušený bek Martin Hamrlík.

Úvodní bitvu proti Švédsku (2:0) nehrál, naskočil až ve druhém utkání proti Finsku (0:3) ve druhé pětce s Petrem Čáslavou. Nachomýtl se k první inkasované brance, když při svém prvním střídání si dal vlastní gól.

„Soupeř puk posílal před bránu. Byl tam naježděný sníh a přes hroudu se mi puk odrazil od brusle. Když jsem dojížděl k brance, váhu jsem měl na levé noze. Nešlo s tím nic dělat. To se stane, bohužel," mávl rukou talentovaný obránce.

Ve druhé třetině pak ve vlastní přesilovce přišel na modré o puk a Koskirantu zastavil až brankář Salák. „V hale bylo strašné horko a byl špatný led, skákalo to. Možná mi to skočilo, tu situaci si už moc nevybavuji," tvrdil Zámorský.

Nepravidelně jako sedmý obránce také naskakoval v utkání s Rusy (2:1). „Jsem spokojený. Přibližně takové vytížení jsem čekal. Byl jsem připravený i na variantu, že odehraji jen jeden zápas," přesvědčoval zlínský zadák.

Ten se ještě donedávna v extralize potkával s Jágrem nebo Plekancem, nyní obdivoval například finského útočníka Aaltonena.

„To je neskutečný hokejista. Šel mezi tři naše hráče, tak jsem si říkal, co tam bude dělat, přece odtamtud nemůže vyjet. Přesto to dokázal. Nebo třeba Radulov, který má neskutečné přihrávky," prozradil své dojmy.

Na ruského rabiáta si ale bude pamatovat i jinak. „Párkrát řval na rozhodčí. Ale on si to může dovolit. O něm je to známé a sudí už to od něj berou," myslí si nadaný zlínský bek.

„Na mě si ale naštěstí nic nedovolil," rozesmál se Zámorský.

Příště bude mít zřejmě příležitost.