Jak na spolupráci vzpomínáte?

Méďa byl bezpochyby výborný hráč. Ale třeba já jsem s ním hrával na křídle. A to nebyla pozice, na kterou bych byl zvyklý. Časem jsem si ale zvykl. Byl to typ hráče, který jezdil všude a pořád chtěl puk, což je samozřejmě dobře. Člověk se proto musel přizpůsobit jemu. Rozhodně to ale byla super zkušenost a byl to jeden z našich nejlepších hráčů. Jsem rád, že jsem si s ním zahrál.

Je to bez něj jiný tým?

Méďa tam hrál velkou roli. V kabině byl osobností, na ledě byl vidět. Na něm byla hra Liberce stavěná. Sám jsem zvědavý, jak se s jeho odchodem vyrovnají. Zatím je začátek sezony a bez něj to určitě bude jiné. A možná jim i jeho odchod prospěje a budou hrát kolektivněji. Ale i tak jim bude chybět. Méďa byl na ledě často a všechno se točilo kolem něj. Strhával to tam sám a chtěl, aby všechno šlo přes něj.

Je to pro vás prestižní?

Ne. Byl jsem tam v podstatě tři čtvrtě roku. Bude to zápas jako každý jiný. Zlín nemá zrovna s Libercem dobrou bilanci. Ale tohle musíme hodit za hlavu. Zkrátka musíme vyhrát. To je základ, abychom se mohli odrazit.

Jste s někým v kontaktu?

S kluky si extrémně často nevolám. Sem tam si napíšeme, ale v poslední době ani to ne. Nejsem zrovna velký vypisovač. (Směje se.) Spíš až na zimáku se potkáme a prohodím pár vět i s maséry a kustody. Těším se, až kluky po delší době uvidím.

Máte tam velkého kamaráda?

Rozuměl jsem si tam se všemi. Ale zase žádného velkého kamaráda tam nemám. Napíšu možná Urbimu (Tomáš Urban – pozn. aut.) Je to dva metry vysoký kluk, takže spolu jsme si psali, když jsem odcházel. Možná se mu ozvu.

Po dvou odehraných zápasech jste zatím bez jediného bodu. Co se děje?

Kdybychom to věděli, tak to změníme. Ale když to řeknu svérázně, není důvod plašit. Pořád máme za sebou jen dva zápasy. Během následujících utkání můžeme udělat šňůru vítězství a všechno může být jinak. Ale zhruba víme, co děláme špatně a pracujeme na tom, aby to v pátek bylo lepší.

Bude potřeba něco změnit?

Musíme zlepšit bránění. Nemůžeme si dovolit dostávat góly na konci třetiny, které jsme inkasovali v Olomouci na 1:2. Kdybychom vydrželi a šli za stavu 2:0 do druhé třetiny, možná by to vypadalo jinak. Ale třeba také ne. Také bychom měli začít dávat více gólů, to k tomu patří.

Jak moc se na vás podepsaly potíže na začátku sezony, kdy Mladá Boleslav přijela o hodinu později a následně jste kvůli mlze nedohráli v Brně?

Člověk to samozřejmě vnímá, ale jsme profesionálně připravení na to, že se podobné varianty mohou stát. Nemyslím si, že by to byla první věc, která by nás ovlivnila. Jestli mám mluvit za sebe, tak rozhodně ne. Samozřejmě mlhu, jakou jsme měli v Brně, jsem zažil poprvé v životě. Zakopaný pes v tomto není.

S odstupem ani účast v Lize mistrů nehodnotíte negativně?

Problém je spousta cestování. Ať člověk chce, nebo ne, cestu v nohách máte. Ale rozhodně to není důvod, proč se nevyhrály dva zápasy. V úterý zase jedeme do Švédska, takže místo toho, abychom si odpočinuli, budeme cestovat. Kdybychom hráli doma, bylo by to něco jiného. Ale musíme to vzít jako fakt. Jsme profesionálové, musíme se na to připravit.