Úkol pro zlínské hokejisty pro nadcházející zápasy zní jasně: Nepustit důrazné forvardy Plzně k dorážkám, nekompromisně čistit prostor a případné vetřelce okamžitě vytlačit. Jinak bude po zlatém snu.

„Trenér nám to několikrát opakoval. Dokonce i po první třetině, že tohle nemůžeme dopustit," věděl brankář Sedláček, na něhož šlo přitom jen „průměrných" 24 střel.

A také je potřeba výrazně zvýšit efektivitu střelby. Prostě pálit, ostřelovat brankáře Mazance ze všech pozic. Beranům sice statistici napočítali třicet střel, jenže jen malé procento z nich plzeňského brankáře skutečně vystrašilo. „Neměli jsme vůbec žádné šance. V první třetině jsme měli jedinou gólovou střelu. Musíme se v tom zlepšit, víc střílet. Házeli jsme to pořád jen ke kolenům a nevytvořili si žádnou velkou šanci," mrzelo Jakuba Sedláčka.

Zlín decimovaný zraněními si v úterý lidově řečeno ani neškrtl. Indiáni dokonale otočili zbraně beranů proti nim. „Hráli náš hokej. Musíme se z toho poučit a rychle probrat," nabádá čerstvě 23letý zlínský brankář. „Po druhém gólu už to byla spíš křeč než hokej," viděl nemohoucnost týmu Sedláček.

Vyprodaný stadion sledoval opatrný hokej, oba týmy čekaly na chyby soupeře a přesilovky. I v nich byli Západočeši výrazně lepší. „Trápili jsme se v nich, ale je to jen 1:0. Bude to ještě dlouhá série," vzkazuje bojovně naladěný Jakub Sedláček.⋌(dan)

Pozápasový rozhovor s Petrem Leškou čtěte na www.zlinskydenik.cz