Jenže se také může stát, že se o něj budou muset porvat ještě v předkole. „Je tam tolik variant, že se tím ani nezaobírám," přiznal kouč hokejistů Zlína Rostislav Vlach.

V případě postupu do čtvrtfinále by Zlín čekal souboj s jedním ze dvojice Kometa Brno nebo pražská Sparta. Pokud by ševci nakonec přece jen hráli předkolo play off, variant se nabízí mnohem víc. Ve hře je totiž souboj s Plzní, Mladou Boleslaví, Pardubicemi či Vítkovicemi. Teoretické naděje se nevzdávají ani v Liberci.

„Pokud budeme chtít jít dál, musíme porazit každého soupeře. Podle toho se musíme zařídit," ví Vlach. Více napoví už dnešní večer, jasno bude v neděli.

Vlach je rozpolcený i z toho, zda je lepší přímý postup do čtvrtfinále a více odpočinku, či být zase rozehranější z předkola.

„Je to individuální. Byla by tam deset dnů pauza, ale víme, co s námi přestávky dělají. Většinou nám uškodí. Nějaké volno bychom však potřebovali. Spíš si odpočinout psychicky, jenže deset dnů bez zápasu je pro nás dlouho," má vyzkoušeno z minulosti Vlach.

Jeho tým čekají zcela odlišní soupeři. Zatímco dnes vyjedou na led vládce základní části v Třinci, v neděli přivítají beznadějně poslední pražskou Slavii.

„Budeme hrát naplno, i do Třince jedeme pro body a se Slavií čekáme body samozřejmě také. Mohou stačit dva i tři, ale také to tak být nemusí. Rozdíly jsou minimální, ve hře je šest bodů, což je vzhledem k našlapanému pořadí strašně moc," ví Vlach.

Potřetí za sebou se do branky postaví Tomáš Štůrala, zatímco Kašík zůstane doma a s týmem odcestuje jako dvojka Luboš Horčička. Mladý zlínský gólman prý řeší nespecifikovaný zdravotní problém. „Není to nic vážného. V pátek určitě bude chytat Štury," vzkázal Vlach.

Stejně jako v minulých letech ale odmítá řadit gólmany do pozice jedničky a dvojky. Což se mu ostatně vyplatilo. „Bavil jsem se o tom i s oběma gólmany, že v dnešní době vyložená jednička je málokde. Je to vidět i v jiných extraligových týmech i v NHL. Gólmani se už téměř všude pravidelně střídají.

Je to psychicky i fyzicky tolik náročné, že je pro ně i lepší, když se v sezoně vystřídají. Oba jsou to kvalitní brankáři a podle situace a aktuální výkonnosti je chceme střídat," vysvětluje zlínský kouč.

Na marodce je jen dlouhodobě zraněný Filip Čech, který se včera objevil v kabině jen v civilu, a obránce Patrik Urbanec, jenž také kvůli drobným potížím nenastoupí. „Ale je to malý problém, není to nic vážného," tvrdí Vlach.