„Zápas jsem si skvěle užil. Kluci mi strašně pomohli, zblokovali plno střel a v tomto mi to utkání hodně ulehčili. Musím říct, že atmosféra byla skvělá," líčil své bezprostřední dojmy Škarek, který pochytal 18 spíše propagačních střel.

„Má talent, je v něm brankářský potenciál. Ukázal nám, kam by se mohl posunout. Pravda, moc těžkých zákroků neměl. Ale chytal spolehlivě. Nyní by měl zůstat u nás. Naše obraná hra tomu byla přizpůsobená," podotkl asistent trenéra pražské Sparty Jiřího Kalouse Zdeněk Moták.

Vůbec na trápícím se Zlínu se v poslední době mladí gólmani soupeře rádi předvedou. V brance Pardubic si připsal první výhru v premiérovém zápase 18letý gólman Milan Klouček, v Liberci se dočkal premiérové nuly brankář Bílých Tygrů 24letý Roman Will a dnes do třetice zažil premiéru snů Škarek.

„Chtěli jsme podat zodpovědný, poctivý výkon, což se nám především v defenzivě podařilo. Čisté konto je přidaná hodnota," podotkl Moták.

Zlínští místy sice Spartu zatlačili, ale jejich nepřesné pokusy nemohly brankáře Škarka ohrozit. Tím spíš, když měl volný výhled a všechny střely viděl. Zlín tak rázem od pátečního večera a kolapsu s Pardubicemi čeká na gól už šest třetin. V součtu se třemi pardubickými trefami v poslední minutě třetí třetiny a v prodloužení je po porážkách s Libercem i Spartou shodně 0:4 je skóre už děsivé 0:11.

O největší vzruch se tak postaral junior Gago, který dohrál Netíka, což se vůbec nelíbilo Pískáčkovi, který však pěstní souboj vyhrál.

Sparta dnes vedla dvěma trefami během pěti minut 2:0. nejprve ve 14. minutě na konci přečíslení byl Cingel. Následně v 19. minutě Švrčkovo nahození vyrazil Štůrala pouze před Andreje Kudrnu, který se z dorážky nemýlil. V polovině zápasu využil přesilovku Pech, který usměrnil do prázdné branky vyraženou střelu od Vrány. Čtvrtou ránu z milosti přidal Hlinka dvě minuty před koncem.

„My jsme si průběh určitě představovali jinak. V první třetině jsme ještě Spartě byli vyrovnaným soupeřem, ale zlom nastal dvěma inkasovanými góly. Při dnešní formě Sparty jsme to už měli těžké. Hra byla vyrovnaná, ale když Sparta potřebovala, odskočila v přesilovce. Proto vyhrála zaslouženě," uznal asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Trenérský tandem Vlach-Jurík už přitom mohl počítat s Bukartsem i Šťastným, naopak scházel obránce Matějíček, pouze na střídačce zůstal stále zraněný gólman Kašík. Pouze mezi náhradníky zůstal zadák Bořuta, naopak poprvé od začátku nastoupil obránce Holomek.

Jenže změny v sestavě vůbec nepomohly. Co bude dál? V pátek hokejisté Zlína odehrají zápas od 17 hodin na ledě Třince.

PSG Zlín – HC Sparta Praha 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Cingel (Uher, J. Mikuš), 19. A. Kudrna (Švrček), 31. Pech (P. Vrána, J. Hlinka), 58. J. Hlinka (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7, navíc Gago – Piskáček oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4134.

Sestavy:

Zlín: Štůrala – Marušák, Kotvan, Horák, Blaťák, Holomek, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, Kubiš – D. Šťastný, Podešva, O. Veselý – Ondráček, Gago, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Sparta: Škarek – Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel, od 41. min. navíc Gernát – P. Vrána, J. Hlinka, Klimek – Netík, Pech, Kumstát – Uher, Cingel, A. Kudrna – Safin, Ihnacak, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.