Ode dneška až do soboty je ve hře v 21. ročníku Memoriálu Pavola Demitry o necelých dvacet tisíc korun méně. Ani to však není pro úřadující mistry české extraligy zanedbatelná částka.

„Ještě jsme se nedomlouvali, co bychom si pořídili. Ale kdyby bylo něco nutného, určitě bychom je na to využili. Je toho víc, ale teď konkrétně si nevzpomenu," tvrdil hlavní kouč Rostislav Vlach.

Rona cup však především ševci tradičně využívají k testování hráčů. „V každém zápase chceme vyhrát, třebaže sestavy budou určitě promíchané. Budeme zkoušet mladé hráče i varianty útoků a obran. Je to příprava, ale nejedeme tam zápasy prohrát," tvrdí Vlach.

Jeho svěřenci se již dnes od 13 hodin utkají v Trenčíně se Skalicí, zítra je ve stejný čas čeká bitva s Nitrou, kterou trénuje starý známý Antonín Stavjaňa. V sobotu pak turnaj zakončí od 19 hodin s domácí Duklou Trenčín.

„Prostřídáme tam všechny hráče," plánoval Vlach, který vždy s vybranou sestavou bude po ranním rozbruslení na Slovensko dojíždět. „Právě v tom je pro nás turnaj výhodný. Navíc je i určitou prověrkou po kondiční stránce," vysvětluje trenér Zlína, jenž slovenský turnaj vyhrál dvakrát, v roce 2005 a 2011.

Program turnaje:

Čtvrtek 14. srpna: Skalica – Zlín (13), Nitra – SR 20 (16), Trenčín – Kometa Brno (19).

Pátek 15. srpna: Nitra – Zlín (13), Skalica – Kometa Brno (16), Dukla Trenčín – SR 20 (19).

Sobota 16. srpna: HK 36 Skalica – SR 20 (13), Nitra – Kometa Brno (16), Trenčín – Zlín (19)

CENY: 1. místo – 1500 eur, 2. místo – 1000 eur, 3. místo – 500 eur.