Zlínští hokejisté 11 vteřin před koncem třetí třetiny ztratili vedení. Jenže poté hned v první minutě prodloužení rozhodl gólem Okál

Jedenáct vteřin před koncem třetí třetiny sice Němec vyrovnal, jenže ve 46. vteřině prodloužení přece jen rozhodl zřejmě tečí od brusle Okál.

„Pomalu jsme si nestihli sednout ani na střídačku. Jirkovi střela trochu nesedla, ale doletěla k Očkovi a od jeho brusle se odrazil puk do brány," popsal nepřehledný moment Roman Vlach.

„Vyrovnávací gól na 2:2 byl smolný. Ale pánbůh nám to vrátil v nastavení," ulevil si asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

„Je to teprve začátek série. Oklepeme se z toho," utvrzoval hlavní kouč Komety Vladimír Kýhos.

„Pro ně musel být krásný gól ten vyrovnávací. Ale pro nás je zase ten vítězný. Jsme za něj rádi. Je to však pořád jen jeden krok. Ve čtvrtek musíme udělat další krok," burcoval Vlach.

Jenže středeční výhra jen o štěstí nebyla. Ševci si pro ni šli celý zápas poctivým výkonem podpořeným výtečným Štůralou. Ten přitom ve 14. minutě jako první inkasoval. To se do útočného pásma vřítil Čermák a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

Jenže ve druhé třetině přišel obrat. Nejdřív musel Žižka přetrpět oslabení na trestné lavici, ale poté naskočil, zapojil se do brejku a ve 31. minutě prostřelil Čiliaka.

„Padlo to z ničeho. Ale byl jsem první vpředu a zkusil jsem beky napadat. To jsou góly, které dám jednou za deset let," usmál se zadák Tomáš Žižka.

Jen po 18 vteřinách hry Kováčik fauloval v úniku Vlacha, který následné trestné střílení chladnokrevně proměnil.

„Věřil jsem si na něj. Čekal jsem, co udělá gólman. A snažil jsem se reagovat na to. Dopadlo to dobře," lebedil si zlínský forvard.

„To bylo důležité. Mohli jsme se pak soustředit víc na obranu a vyčkávat, co předvede Brno," okomentoval zvrat v zápase Jurík.

Kometa se ale nevzdala a celou třetí třetinu bušila do silných žlutomodrých vrat. Ale jen těžce se dostávala do nějakých šancí. Zlín výtečně bránil své pásmo a Kometu prakticky k ničemu nepustil.

„Snažili jsme se výsledek už pohlídat a nikam jsme se netlačili," poznamenal Jurík.

„Soupeř jen čekal na naše chyby a my udělali dvě zásadní. Je pak se Zlínem těžké hrát, když vede. Je chytrý," uznal Kýhos.

Jenže při hře bez brankáře 11 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal na 2:2 Němec. A ani to Kometě nakonec nestačilo. „Bylo důležité, že jsme se sebrali. Inkasovat gól takhle před koncem je smrtící," ví Žižka.

„Byli jsme v kabině i skleslí, ale pár lidí se to snažilo zvednout. Naštěstí ve druhém střídání to tam spadlo. Dělali jsme si srandu, proč jsme zápas natahovali," culil se Žižka.

Ve čtvrtek opět od 18 hodin pokračuje v Brmě série druhým zápasem.

Kometa Brno – Zlín 2:3 v prodloužení

Branky a nahrávky: 14. L. Čermák (J. Káňa II, Vágner), 60. V. Němec (Koreis, Kováčik) – 31. Žižka (Marušák, Čajánek), 31. Roman Vlach z tr. střílení, 61. Okál (Marušák, Leška). Rozhodčí: Hejduk, Šindler – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Třetiny: 1:0, 0:2, 1:0 – 0:1.

Brno: Čiliak – Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec – Ton, V. Němec, J. Hruška – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, H. Zohorna, Dočekal – Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Štůrala – Marušák, O. Horák, Valenta, Žižka, Kotvan, Řezníček – J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý – Okál, Leška, Köhler – P. Holík, Roman Vlach, Říčka – Ondráček, Fořt, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Další výsledek: Sparta Praha – Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Sabolič, 36. Polášek (J. Hlinka, Réway), 48. Cingel (J. Hlinka). Rozhodčí: Hodek, Hradil – Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7724. Stav série: 1:0.

Sparta: Novotný – Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka – Kumstát, Pech, Rolinek – Réway, J. Hlinka, Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Hradec Králové: Kacetl – Dietz, Vydarený, Čáp, Jank, Pláněk, Vašíček – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, T. Knotek, Pospíšil – Skokan, Kukumberg, Červený – Vantuch, Tvrdík, P. Beránek (43. Kopta). Trenéři: Draisaitl a Kučera.