O své výhře rozhodli ve třetí části třemi trefami a před další extraligovou bitvou bytí a nebytí si alespoň trochu mohli spravit chuť.

„Byl to dobrý zápas, na to že nebylo prakticky o co hrát. Nasazení i tempo bylo slušné. Na to že Berlín měl tolik zraněných hráčů, hrál velmi dobře. Bylo vidět, jsou nahoře i v lize. Jsem rád za vítězství. Po dlouhé době jsme dali více než dva góly," poznamenal kouč Zlína Rostislav Vlach.

Berlín s vědomím, že už nemohl postoupit ze základní skupiny, přijel do Zlína bez řady opor a pouze s deseti útočníky. Ani ševci nenastoupili kompletní, jelikož pro zranění scházeli Kotvan, Horák a Kubiš, na soupisce pro CHL navíc nejsou napsáni Tesařík, Říčka ani Šťastný.

V první třetině se hrálo dlouho bez velkých šancí. Až ve 13. minutě Balaštík zatáhl kotouč do útočného pásma, prodloužil na Köhlera. Po jeho střele se kotouč odrazil od betonu gólmana Niederbergera a Popelka otevřel skóre.

I nadále se hrál před poloprázdným hledištěm i skupinkou fanoušků z Berlína nepříliš záživný hokej. Navíc ve 36. minutě pláchl rovnou z trestné lavice Mulock, který zavěsil nad Kašíkův beton.

Ovšem ve 44. minutě Okálovu střelu gólman Berlína vyrazil jen do mezikruží, odkud všechno propálil Veselý. O čtyři minuty později se do samostatného úniku dostal Vlach, který nádherným bekhendovým blafákem zvýšil na 3:1.

O minutu později sice Hasse z brankoviště bekhendem snížil. Jenže ševci se ve třetí části střelecky rozparádili a Vlach v 52. minutě bleskově využil tečí Žižkovy střely přesilovku. Hned poté ještě Ondráčkova střela lízla tyč.

„Byl to těžký zápas, chybělo nám osm hráčů. Před zápasem jsme navíc přišli o kapitána. Mladí bojovali. Zlín hrál v závěru chytřeji, než my a inkasovali jsme góly. Vím, že Zlín nemá jednoduchý úvod sezony, proto chci Zlínu popřát zbytek sezony," poznamenal kouč Berlína Jeff Tommlinson.

PSG ZLÍN – EISBAREN BERLÍN 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Popelka (Köhler, Balaštík), 45. Veselý (Okál, Žižka), 49. Vlach (Valenta, Čech), 52. Vlach (Žižka, Holík) – 36. Mulock, 50. Haase (Mulock, Hördler). Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Rozhodčí: Sjöqvist (SWE), Hribik (CZE) – Gebauer (CZE), Lederer (CZE). Třetiny: 1:0, 0:1, 3:1.

PSG Zlín: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Marušák, Urbanec, Žižka, Valenta, Čech – Sedláček, Leška, Ondráček – Veselý, Čajánek, Okál – Fořt, Vlach, Holík – Köhler, Popelka, Balaštík. Trenéři: R. Vlach, Juraj Jurík, Hrazdira.

Eisbären Berlin: Niederberger (Vehanen) – Hoerdler, Mueller, Baxmann, Sharrow, Borer, Haase – Koslowski, Talbot, Mulock – Braun, Tallackson, Wissmann – Rankel, Ziegler, Pohl. Trenéři: Tommlinson, Malette.