Extraligoví hokejisté Zlína v první bitvě o titul rozhodli dvěma trefami v první části, svým důrazem a efektivitou.

„Dnes nás podržel Libor Kašík. Šance Komety zlikvidoval a věříme, že mu forma vydrží," doufá kouč zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

„Dnes jsem měl i štěstí. Nebylo to úplně ideální. Brno první dvě třetiny nic nepředvedlo, dohánělo to až v poslední části. Musíme se připravit, že ve druhém zápase budou lepší, my musíme být také. Čekal jsem to vyhecovanější, ale jsem rád, že to tak nebylo. My můžeme být teď klidnější do dalších zápasů, ale stále je za námi jen jeden krok," nepodléhá euforii Kašík.

Ševcům do zápasu pomohla parádně sehraná úvodní třetina, ve které Kometě vůbec nic nedovolili. Naopak v 7. minutě zásluhou trefy Marušáka v přesilovce se ujali vedení a v osmém zápase za posledních deset utkání jako první vedli.

„Musíme zlepšit úplně všechno. Zlín jsme v úvodu do ničeho nepustili, ale dostali jsme brzy první gól. Nám ale chyběl důraz, méně jsme chtěli. Kluky mohu pochválit za třetí třetinu, ale vychytal nás Kašík. Musíme zjednodušit hru, nehrát po rozích a za bránou, ale hrát jako Zlín – chodit před bránu," rozebíral hru kouč Komety Vladimír Kýhos.

Navíc v 15. minutě přidal další trefu Balaštík, který dostal sebevědomí a byl jich plný led. Brankář Komety Trvaj, jenž dostal přednost před Čiliakem, se měl co otáčet. „Jsme nekoncentrovaní v úvodu, proto ztrácíme první třetiny. Bohužel jsme udělali chybu my špatným střídáním. Zaplatili jsme ji draze gólem. Pak další jednoduchá šance, musím být důraznější. Dvakrát jsme si je nepohlídali," litoval brněnský obránce a zlínský odchovanec Tomáš Žižka.

Kometa ovšem ve druhé části zvýšila aktivitu, ale Kašík si zatím se všemi střelami poradil. Na druhé straně namazal Káňa přesně na hůl Ondráčkovi, Trvaj byl ale na místě. Ve 36. minutě už ale nestačil na střelu Honejska, jehož našel zpoza klece parádní příhrou Melenovský. „Viděl jsem, že se na mě brankář otáčí, v tu chvíli jsem to rychle stáhl na jednu stranu a poslal to před bránu," popisoval svou gólovou příhru zkušený zlínský útočník.

Až na pár ojedinělých okamžiků se Kometa před Kašíkem vůbec neprosadila. V největší šanci vychytal zlínský gólman v samém závěru Koreise. „Největší rozdíl je v důrazu, oni dobře cloní, my nejsme schopní se dostat k bráně a na dorážku také není nikdo připraven. Takhle se finále nehraje," štval vlažný vstup do série útočníka Komety Vojtěcha Němce.

Bitva o titul pokračuje opět již v pátek od 18.20 na zlínském zimním stadionu Luďka Čajky. „V play off jsou důležité první, třetí a sedmý zápas. Musíme se připravit na druhé utkání, bude to úplně jiný zápas," varuje kouč Vlach.

PSG ZLÍN – KOMETA BRNO 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Třetiny: 2:0, 1:0, 0:0.

PSG Zlín: Kašík – Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček – Honejsek, Čajánek, Veselý – Balaštík, Leška, Köhler – Ondráček, Melenovský, Kubiš – Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kometa Brno: Trvaj – Miller, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa. Dujsík – H. Zohorna, Čermák, Pivko – T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II – Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška – Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Pošlete vzkaz hokejistům Zlína a vyhrajte pizzu Po celou finálovou sérii posílejte na barbora.mnackova@denik.cz vzkazy zlínským hráčům. Budeme je pravidelně zveřejňovat a po skončení finále porota vybere pět z vás, kteří získají 2x pizzu ze zlínské www.mypizzaburger.cz.