„Věděli jsme, že nástupy do utkání mají výborné. Předvedli to, co v posledních dvou zápasech," vystihl nástup Zlína v rozhovoru po první třetině pro Českou televizi útočník Komety Petr Ton.

Už ve 3. minutě otevřel skóre Zdeněk Okál, který propálil Čiliaka. „Od hokejky beka se to odrazilo od mojí nohy. Bylo to trošku štěstí," přiznal Zdeněk Okál.

Následně v závěru dvouminutové přesilovky pět na tři propálil brankáře Komety od modré čáry Aleš Holík. Zlín přežil přesilovku Komety a žlutomodrý tajfun pokračoval dál. „Zkusili jsme to, postavili jsme přesilovky jinak a vyplatilo se," liboval si Okál. „Když vedli 2:0, dostali se do výborné pohody," všiml si Ton.

Z minusového úhlu překvapil v 15. minutě Čiliaka Vlach – 3:0. Kometa byla na ručník, a to ještě 45 vteřin před koncem první třetiny dorazil vlastní střelu Veselý, který kotouč ze vzduchu usměrnil přímo pod víko. Zlínský stadion byl v extázi. „Musíme hrát pořád stejně. Napadat a být důrazní," nabádal Okál.

A to Zlín splnil i ve druhé třetině. Už ve 22. minutě zvýšil svou druhou trefou Veselý, který opět pohotově doklepl do sítě. Kometa se snažila s výpraskem něco udělat, ale Kašík byl pozorný. Žižka si to navíc v drsném souboji rozdal s Vondráškem. Ve třetí třetině vyřizovali účty Kubiš s Kováčikem.

Když snaha Komety o vstřelení branky se míjela účinkem, začalo to alespoň pořádně řezat. Přesto si Zlín pohodlně kráčel za svým vítězstvím a Kašík za první nulou v play off.

PSG ZLÍN – KOMETA BRNO 5:0

(4:0, 1:0, 0:0)

ŘEKLI PO UTKÁNÍ:

Vilém Burian - nejlepší hráč zápasu Komety:
Nevím co k tomu říci, takto jsme si utkání rozhodně nepředstavovali. Před začátkem jsme si říkali, že si musíme pohlídat nástup, ale opak byl pravdou. Po chybě jsme rychle inkasovali, další gól přišel z oslabení tří proti pěti. Pak se už zápas špatně honil, prakticky jsme si nevytvořili žádnou šanci na gól.
V závěru jsme chtěli dát gól pro zlepšení sebevědomí, ale nevyšlo to. V pondělí musíme být maximálně připravení. V neděli si vyčistit hlavu, udělat pohodu, abychom do rozhodujícího duelu nastoupili jako vyměnění. Snad nám to tam bude padat.

Ondřej Veselý - nejlepší hráč zápasu Zlína:
Úvodní branky nám hodně pomohly a od čtvrté branky jsme si už utkání užívali. V závěru jsme se snažili hlavně nepustit soupeře do přečíslení a pokusit se udržet nulu. Jak vyladit hlavu na rozhodující pondělní duel (smích)? Dobře se navečeřet, vyspat a připravit se jako na sobotní zápas. Do Brna určitě vyjedeme v den utkání, jsme zvyklí spát doma.

Juraj Jurík - asistent trenéra Zlína:
Nám se podařil vstup do utkání. Podařilo se nám dát rychlé dva góly, po kterých se naši hráči uklidnili. Do konce třetiny jsme přidali další dva góly a po nich už bylo rozhodnuto. Přiklonilo se k nám taky to štěstí, které nám v Brně chybělo. V dalším průběhu jsme se už zaměřili na to, abychom soupeře nepřipustili k tomu, aby se dostal do hry. Nyní jsme v cílové rovince a rozhodne sedmý zápas.

Karel Beran - asistent trenéra Brna:
Dostali jsme rychlé góly a ty ovlivnily celý zápas. Hodně utkání ovlivnila hned v úvodu dvouminutová přesilovka Zlína pět na tři. Do jejího konce chybělo osm sekund, když jsme inkasovali branku. Je to škoda. Mohli jsme ji přečkat bez inkasované branky. Po dvou rychlých gólech v úvodních pěti minutách jsme se jen těžko vzpamatovávali. A dorazily nás další dva smolné góly v úvodní třetině. Dnes se nám nedařilo. Musíme se nyní co nejlépe připravit na sedmý zápas.

Branky a nahrávky: 3. Okál, 5. A. Holík (Žižka, P. Holík), 15. Vlach (Čajánek), 20. Veselý (Čajánek), 22. Veselý (Matějíček, Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Šír – Gebauer, Lederer.

PSG Zlín: Kašík (Štůrala) Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Holík, Stuchlík – Ondráček, Čajánek, Veselý – Holík, Vlach, Říčka – J. Svoboda, Leška, Kubiš – Okál, Sedláček, Köhler.

HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) Kováčik, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kuboš, Hájek – Erat, Němec, Ton – Burian, Koreis, Vondráček – Káňa, Čermák, Honejsek – Dočekal, Ostřížek, Mrázek.