„Ondra je jeden z našich nejplatnějších hráčů a určitá komplikace to je. Nicméně musíme se s tím vyrovnat," uvědomuje si hlavní kouč Rostislav Vlach. „Jinak nemáme výraznější zdravotní problémy."

Do branky se postaví Libor Kašík, nejlepší brankář uplynulého ročníku. „Chceme, aby začal. Měl skvělý konec loňské sezony a věřím, že naváže na výkony z jarního play off. Samozřejmě mu musí pomoci i spoluhráči," nabádá Vlach své svěřence k zodpovědnosti.

Potřeba však bude i kreativita a síla v přesilovkách, které údajně ševcům nejdou, jak by si sami představovali.

„Ideální to není. Musíme je vyzkoušet v ostrém zápase. Na tréninku je to něco jiného. Ale změnou pravidel a posunutím modré čáry to není. Jde o to, aby si to sedlo," poznamenal Vlach.

Ačkoliv Mladá Boleslav se po dvou letech v první lize vrátila mezi elitu a jako nováček svádí k podcenění, Vlach nabádá k obezřetnosti.

„Mají tam víc zkušených hráčů, kteří hráli extraligu. Budou kvalitnější. Jestli ale budou měnit i styl hry, nedokážu odhadnout. Ale výraznou změnu nečekám," myslí si Vlach.

Ani on ovšem nechce měnit osvědčený styl hry, třebaže se bude muset obejít bez obránce Zámorského s Honejskem. Místo nich přišel bek Žižka a útočník Roman Vlach.

„Přišly podobné typy místo nich. Zámek byl možná techničtější, ale Tomáš Žižka zase umí nahradit zkušenostmi. I Roman je podobný typ jako Tonda Honejsek. Dobře bruslí a umí dát i gól. Výrazně styl měnit nebudeme," slibuje soupeřům Vlach, že se opět budou potýkat s mistrovským elixírem houževnaté defenzivy a smrtících ofenzivních výpadů.