„Ale hodně jsme se nadřeli. V první třetině jsem popravdě ani spoluhráče nepoznával, kdybychom dostali více než jeden gól, nikdo by se nedivil," přiznal brankář vítězů Jan Matoušek.

Až důrazný proslov a změny v sestavě měly za následek výrazné zlepšení hry a následný výsledkový zvrat během 36 vteřin na přelomu 25. a 26. minuty.

„Vary znervózněly a nám se podařilo převzít zpět otěže zápasu. Vyhráli jsme zaslouženě," míní gólman Zlína, jehož tým klopýtl jedinkrát v sezoně – na úvod právě na západě Čech. „Podávali jsme vyrovnané výkony, titul je ve správných rukou," dodal.

U obou branek domácích byl zkušený Erik Fojtík, který nejprve nahrál Šafránkovi a následně na vítěznou trefu Palátovi.

„Potěšilo to, rád nahrávám, ale nejdůležitější je týmové vítězství. V první třetině byl totiž soupeř jasně lepší, pak jsme se ale vzpamatovali, zabrali a prosadili se i střelecky. Ale dnes opět rozhodovaly maličkosti," přiznal Fojtík.

„Tento titul byl těžší o to, že to bylo jen na první dobrou. Naštěstí vyšlo," oddechl si útočník mistra.

Ty největší oslavy titulu si zlínští sledgehokejisté odbyli před čtyřmi roky, kdy dosáhli na premiérový titul. „Bylo to velké, ale už se to nebude opakovat. Poprvé je jen jednou," rád vzpomíná Fojtík.

„Zítra je normální pracovní den, a protože většina z nás má povinnosti, musí při oslavě zvítězit rozum."

Lappu se jako třetímu v historii sledgehokeje v Česku podařilo obhájit titul. Na prahu další sezonu tak bude před ním nová, exkluzivní výzva – dosáhnout na mistrovský hattrick.

„Při vyrovnanosti soutěže to bude opět složitější. Máme o co hrát," přiznal Fojtík, který aktuálně coby člen slovenské reprezentace vážně uvažuje o přestupu do Dolného Kubína.

„Letos si nevedli vůbec špatně, jako nováček skončili pátí. Uvidím, i vzhledem k šanci na hattrick to možná odložím. Ještě nejsem rozhodnut," dodal valašský hokejista.

LAPP ZLÍN – KARLOVY VARY 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Šafránek (Fojtík), 26. Palát (Fojtík) – 15. Geier (Wágner). Rozhodčí: Wesley – Hradil, Mikeš. Diváci: 200.

Lapp Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šafránek, D. Hábl, Slováček.

Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, M. Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider, Janko.