„Když rozhodne o výsledku, je to dobře. Něco jiného je ale trénink a pak zápas. Ale je to zručný hráč, ruská škola, dobře bruslí, umí to s hokejkou. Věříme, že zapadne do konceptu a vytvoří s někým údernou dvojici nebo trojici," přeje si asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Bukarts nastoupil ve druhé formaci vedle Holíka a Říčky. A ve druhé třetině přišla jeho první velká chvíle, když z první trefil horní růžek Kopřivovy branky. Ve 39. minutě pak v přesilovce od modré čáry vypálil Červenka a vyrovnal. Muž s číslem 71 na zádech pak měl ještě velkou šanci v závěru druhé třetiny, kterou ale z dorážky Kopřivu nepřekonal.

Stejně jako nikdo jiný ze zlínského týmu, byť na něj ševci vyslali 33 střel. V první třetině byl přitom Chomutov nebezpečnější a opět ševci mohli děkovat jen Kašíkovi, který neinkasoval. Ale i on měl už ve 3. minutě štěstí, když se Šidlíkova střela otřela o tyč. A pak už pokračoval příběh soubojů zlínského gólmana s Červenkou. V 6. minutě mu vyrazil střelu ramenem, ve 13. minutě zase samostatný únik a blafák koncem lapačky. „V první třetině byl soupeř lepší. Tady nás podržel Káša," oddechl si Jurík. „První třetina nám vyšla, ale od druhé třetiny se to otočilo. Soupeř mohl odskočit na 2:0 a bylo by po zápase. Naštěstí ve třetí třetině jsme se zvedli. Měli určitou převahu i šance. Za sebe nejsem úplně nespokojený," přiznal Kopřiva.

I přes další šance na obou stranách dospěl zápas až do prodloužení, kde měl na hokejce druhý bod pro Piráty Dušek, ale z bezprostřední blízkosti netrefil Kašíkovu klec. Ten zářil i v nájezdech, kdy přečetl Růžičkův blafák do forhendu, nepřišel si na něj ani Červenka. Ze Zlínských tentokrát neuspěli ani Havlík s Čachotským, ale ševci měli svého Bukartse. Ten naznačil kličku, rozhýbal si Kopřivu a zasunul mezi betony. „Ve třetí třetině to bylo čekání, kdo dá gól a rozhodne. V nájezdech jsme byli šťastnější," oddechl si Jurík.⋌ (dan)

PSG Zlín – Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Bukarts (P. Holík), rozhodující sam. nájezd Bukarts – 39. Červenka (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Čech, Hodek – Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4288.

Zlín: Kašík – Urbanec, Marušák, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák – Čachotský, Cibák, T. Sýkora – Bukarts, P. Holík, Říčka – Havlík, Roman Vlach, O. Veselý – Ondráček, Maruna, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Chomutov: M. Kopřiva – Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, J. Mrázek, Dlapa – Pospíšil, Červenka, Tomica – L. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka – Hovorka, Dušek, Sklenář – R. Veselý, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.