„Loni jsem dva góly v jednom zápase dal, ale ne v tak důležitém. Takže se to nedá srovnávat. Ten druhý byl vítězný, o to je to sladší. Byl to nejlepší zápas na závěr sezony," radoval se Zámorský.

Berani si podruhé za sebou zahráli extraligové finále. Loni neuspěli - padli po vyrovnané bitvě s Plzní ve druhém prodloužení sedmého rozhodujícího zápasu. Nyní už Zlínští potvrdili výkonnost, kterou završili vysněným titulem.

„Už loni jsme podávali parádní výkony, hráli jsme jako tým. Vytáhli jsme srdce a letos nám to vyhrálo titul," radoval se čerstvý extraligový šampion.

„Všichni jsme dojatí, je to mimořádná záležitost. Jsme za to rádi a užíváme si to. Oslavy budou dlouhé a velké. Spoluhráči si to zaslouží, byli jsme parádní tým," zopakoval Zámorský, jenž v dosažení nejvyšší mety tajně doufal již brzy na začátku sezony. „Popravdě to bylo už v srpnu při prvních přípravných duelech. Už tehdy jsem tomu začínal věřit," konstatoval s na nadsázkou Zámorský.

Za přirozeného vůdce kabiny talentovaný obránce označil trojnásobného mistra světa Petra Čajánka. Ten se do mateřského klubu před třemi roky vrátil, aby mu pomohl vyhrát titul. To se podařilo a sen o prvním extraligovém titulu si splnil. „Je nejlepší kapitán na světě a titul si zaslouží nejvíc. Stmelil kabinu, celé to prakticky řídil," přiznal Zámorský.

Mladý bek si rovněž pochvaloval, že zisk titulu vyšel nejen na zlínský zimák, ale rovněž na páteční večer, což byl ideální čas pro bouřlivé oslavy. „Dopadlo to nejlíp, jak mohlo. Diváci byli fantastičtí a hnali nás k vítězství. Na titulu mají svůj podíl. Teď to s nimi oslavíme," potvrdil Zámorský a vydal se do víru oslav.

Velký plakát zlínských mistrů.Už ve středečním vydání regionálního Deníku v celém Zlínském kraji. Kupte si středeční Deník a zdarma získáte vzpomínku na fantastickou sezonu ševců.