„Nikdo lepší mi to asi nemohl předat," přiznal oslavenec Radim Tesařík, který ale ze samotného utkání mít juchat rozhodně nemohl. Byl u porážky 1:4 a na ledě u dvou inkasovaných gólů. „Vždycky, když jsem měl nějaké kulaté výročí, tak to dopadlo špatně. A dneska taky," prohodil Tesařík.

Pozitivní pro vás byla maximálně přítomnost dvou gratulantů v osobách bratrů Hamrlíkových. Co říkáte?

Byl jsem rád, že mně dar předávali zrovna oni. Jsou to místní ikony a také moji kamarádi. Dostal jsem i víno, ani jsem se ještě nedíval, jaká je to značka. Vůbec jsem je nečekal. Ráno jsem to ze srandy říkal v šatně, že by mohli přijít zrovna oni, byl bych rád.

Co vám říkal Roman, když vás objal?

Jen fráze, že mi přeje všechno nejlepší a hlavně zdraví, abych stihl odehrát pár zápasů.

Co se stalo, že na tisící zápas budete chtít raději zapomenout?

Začali jsme hrát až někdy ve druhé třetině, Pardubice na nás byly dobře připravené. Nehráli jsme vůbec dobře. Je to už pátý, šestý zápas, kdy dáme maximálně jeden nebo dva góly. V první třetině na nás vletěli a nebýt Káši, tak jsme mohli prohrávat 0:4.

Na šesté místo ztrácíte čtyři body, je přímý postup ještě reálný?

Abych pravdu řekl, tak na to vůbec nehledíme. Musíme brát každý bod, který urveme. Nemůžeme se dívat před sebe. Je potřeba do toho pořádně kopnout a bodovat. Klidně se pak totiž může stát, že nevyjde několik zápasů, dostaneme se do křeče a nepostoupíme ani mezi desítku. Nesmíme hledět, na kterém místě jsme.

Jenže soupeřů, kteří vás doma přehrávají, začíná přibývat. Proč?

Vyhráli jsme poslední dva zápasy doma a mysleli jsme, že už je přehrajeme. Ale Pardubice dnes hrály opravdu výtečně, bruslily a přejely nás.

Vy jste byl přitom vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Čekal jste to?

Dali mi to jen kvůli tisícímu zápasu. Dnes byl nejlepší hráč Káša, takže mu dám kytku, kterou jsem dostal.

Dá se z této porážky vzít aspoň něco pozitivního?

Od poloviny zápasu bylo vidět, že chceme a bojovali jsme. Nebyla tam žádná lehkost. Aspoň jsme dřeli a makali. V kabině jsme si sice řekli taktiku, povzbudili jsme se, ale všechno se odehrává na ledě.

Jak jste přivítali návrat Petra Zámorského?

Musel jsem se kvůli němu srovnat s tím, že poprvé v sezoně hraju levého beka, když se vrátil do sestavy. Včera byl u fyzioterapeuta, dokonce jsem ho k němu sám poslal. Hodně mu pomohl a večer mi Zámek psal, že se cítí výborně.

Pozval jste na svůj jubilejní zápas hodně známých?

Nejdřív jo, jenže nakonec jich moc nepřijelo, byli nemocní a podobné. Ale přijel otec, usadil jsem ho na místo nad střídačkou, kde máme permanentky.