O důležitosti chvíle svědčí i zájem fanoušků o návštěvu tréninku. Během nedělního poledne sledovala rozbruslení beranů početná divácká kulisa.

„Stejně jako v semifinále počítáme s nasazením desítek policistů. Budou připraveny také antikonfliktní týmy. Ty dosud nemusely řešit vážnější problémy a věříme, že tomu bude tak i nadále," uvedl Petr Jaroš, ze zlínské policie.

Plnit sklady začaly i zlínské bary a restaurace. Boj o titul totiž určitě naplní zlínské hospody k prasknutí.

„Máme z postupu obrovskou radost. Hosté si s každým gólem dají další pivo. Chlapi hokejové přenosy prožívají, fandí jim celá hospoda a všichni jsou zajedno. Celá hospoda tím žije a nám se to promítne do tržeb, takže berani, do toho!" povzbuzuje Petr Bednařík, provozní Sport baru Rex.

Největší starostí fanoušků teď tedy je, kde a jak sehnat lístky. Žádné z utkání play off sice nebylo dosud vyprodáno, finále je však finále a zájem by tedy měl být značný. Předprodej vstupenek na oba úvodní zápasy finále play off se uskuteční už dnes od 14 do 18 hodin ve všech pokladnách zimního stadionu. V den zápasů budou pokladny otevřeny od 14 hodin. Fanoušci si mohou zakoupit neomezený počet lístků. Ceny vstupenek jsou stanoveny na první dva finálové zápasy ve Zlíně. Magistrát města také jedná o umístění velkoplošných obrazovek na náměstí Míru.

„Jenom doufám, že když už je Zlín ve finále, tak se lidé uráčí fandit. Nic proti nikomu, ale deset let zpátky, jako prcek, si pamatuji, že jsme měli jedny z nejlepších fanoušků. Teď? Co si budeme povídat. Většina sektorů na sezení absolutně nefandí, jen sedí a čučí a ozvou se jenom, když se něco děje. A to jsme měli tak dobré fanoušky. Lidi proberte se prosím. Je to trapné, když je na play off ticho," chtěl by vrátit staré časy Denis Janík, fanoušek beranů. Stejně jako na čtvrtfinále a semifinále připravují fanoušci originální choreografii a transparenty.

„Mám informace, že kluci něco připravují, ale co přesně, necháme jako překvapení," uvedl Tomáš Vitásek, prezident HFC Zlín, organizace zlínských hokejových fanoušků. Ti také připravují výjezd do Plzně.

„Je jen škoda, že na finále máme nejmenší sektor ze všech dosavadních play off sérií. Bohužel to tak vyšlo, ale je to jen náhoda," vysvětlil Vitásek. Zatímco do Vítkovic mohlo přijet téměř šest set žlutomodrých fandů, v Třinci už se do sektoru vešlo jen kolem dvou set lidí. Kapacita v Plzni je v sektoru hostů asi 150 míst.

Úvodní finálová bitva vypukne zítra od 18.15.

LUKÁŠ FABIÁN