Ten poslední duel už se ale postavil právě proti ševcům. A šlo o parádní podívanou s vítězným koncem pro Přerov. „Chtěli jsme se ukázat proti klukům, co jsou jen tady přes dálnici,“ myslí si osmadvacetiletý bek.

Jakube, čím to podle vás bylo, že jste byli Zlínu více než vyrovnaným soupeřem?
Když se podíváme na sestavy zápasu, vidíme, že přijelo málo kluků ze základu Zlína. Nedojelo asi devět lidí. To bylo asi ono. My jsme hráli kompletní kromě Karla (Pláška pozn. red.), který má nějaké zdravotní indispozice. A ještě Zbóři (Mikuláše Zbořila, pozn. red.).

Co rozhodovalo v samotném utkání?
V první třetině jsme dali vlastně všechny tři góly. Dva jsme si tam napráskali sami. Kluci ze Zlína jsou všechno kvalitní hráči a dokazovali to asi padesát minut. Pak jsme je ale zmáčkli, oni se trošku zatáhli, a my jsme tam dotlačili dva góly. Bylo to 3:3 a v prodloužení to už je loterie. Bylo to asi o tom, že se nám trošku víc chtělo.

Přerovští Zubři. Ilustrační foto
Přerov šokoval extraligový Zlín! Ten přes prohru ovládl Zubr Cup



Jak moc bylo klíčové, že se vám dařilo eliminovat přesilovky Beranů?
Když ubráníte oslabení, tak to vždy zvedne týmu sebedůvěru. Druhý tým to naopak trošku zbrzdí. Oslabení ale bylo zbytečně moc, bralo nám to síly. Do startu ligy se toho musíme vyvarovat.

Pomohla vám taky skvělá atmosféra ve třetí třetině, kdy začali být slyšet i fanoušci?
Nechci lhát, ale myslím, že jsem je ještě v přátelácích neslyšel fandit. Jestli si dobře pamatuji, tak říkali, že v přípravě se nefandí, že si to šetří na sezonu (usmívá se). Určitě nám to pomohlo, když se ty tribuny mezi sebou přeřvávají, tak tady na tom malém stadionu to dodá energii. Zvedlo to úroveň koncovky zápasu směrem nahoru. Nemělo to kulisu jako klasický přátelák.

Jak hodnotíte působení Zubrů na domácím turnaji?
Včera s klukama proti Znojmu nám to nevyšlo, udělali jsme hrozně moc chyb. Potrestali nás pěti góly, my jsme tam nic nedotlačili. Dneska jsme se chtěli ukázat proti klukům, co jsou jen tady přes dálnici.

Hokejisté Přerova (ve žlutém) v přípravě proti Orlům Znojmo.
Orli si na Zubrech smlsli. Přerov dostal „bůra“



Vy sám jste velkou část přípravy strávil právě ve Zlíně. Jak byste svou štaci okomentoval?
Hrozně si toho vážím. Naučil jsem se tam hrozně moc věcí, jsou tam výborní trenéři a skvělá parta kluků. Vzali mě mezi sebe, jsem za to hrozně rád. Budu se snažit to, co jsem se tam naučil, přenést do hokeje tady v Přerově. No a počkám, jestli si mě zavolají nebo nezavolají zpátky.

Měl jste nějakou zpětnou vazbu? Jak vás poslali zpátky do Přerova?
Právě, že nic. Jen po úterním zápase mi volal vedoucí, že se mám ráno hlásit v Přerově. Žádnou zpětnou vazbu nemám, bylo to narychlo přes telefon.

Ostatní přípravné zápasy odehrajete na ledě soupeřů, pak už startuje liga. Co do té doby zlepšit?
Asi všechno. Přijde mi, že zatím nemáme nic (usmívá se). To se ale vyladí. Trenéři nám řeknou, co a jak. Zkoušeli se hráči, teď se ta soupiska asi bude uzavírat. Takže si myslím, že od příštího týdne začneme dělat nějaké taktické věci a ten náš hokej bude mít hlavu a patu.

Hokejisté Přerova (v modrém) proti HC Slavia Praha v rámci Zubr Cupu.
Dvanáct gólů na úvod! Zubři Slavii přestříleli