„Jednání bylo ze strany vedení klubu korektní a oboustranně jsme se domluvili velmi rychle na další spolupráci. Jsem rád, že můžu nadále působit ve Zlíně. Pevně věřím, že v příští sezoně nebudeme v play off chybět,“ řekl Ondřej Veselý, který v letošní sezoně nastoupil k 50 zápasům, ve kterých získal 14 kanadských bodů za 5 branek a 9 asistencí.

„Jsem rád, že jsme se domluvili na podmínkách nové smlouvy. Neuvažoval jsem o jiné možnosti, prioritou bylo zůstat ve Zlíně. Vyrůstal jsem tady a v závěru své hráčské kariéry chci pomoci Zlínu, co nejdéle to půjde,“ řekl zkušený sedmatřicetiletý bek a pokračoval: „Těší mě, že se začleňují do kádru nadějní junioři. Zlín byl známý produkcí mladých hráčů. Věřím, že chytnou šanci za pačesy a budou perspektivou pro další roky,“ věří Žižka.

Jejich setrváním byl potěšen i trenér Robert Svoboda.

„Jedná se o velmi pozitivní zprávu. Oba hráči jsou zkušení profesionálové a mohou nastavit pravidla týmu a vést mladší hráče na ledě. Z jejich věku a zkušeností zákonitě vyplývá vůdčí role v týmu. Jejich role se nemění, v hierarchii a ve skladbě týmu mají důležitou roli,“ tvrdí Svoboda, který však nebude moct počítat s Oldrichem Kotvanem, který míří do Mladé Boleslavi a také s Robertem Říčkou, který se pravděpodobně dohodl s pražskou Spartou.

I přes spekulace o odchodu do Olomouce nakonec přece jen ve Zlíně pokračuje v kariéře i 28letý útočník Jiří Ondráček.

Odchovanec klubu, odehrál za 10 extraligových sezon v Baťově městě 459 zápasů a vstřelil 43 gólů, podepsal nový dvouletý kontrakt s opcí. Už dříve se s klubem dohodli Pavel Kubiš s Davidem Šťastným. (hor)