„Mrzí nás, že jsme náskok neudrželi. Ale to je play off, série je dlouhá a stát se to může. Rozhodly dva šťastné góly soupeře zahrané na úrovni vysoké hole. Tady se to zlomilo," označil za klíčové kouč Zlína Rostislav Vlach, jehož ve středu nadzvedla především vítězná trefa hostí necelé tři minuty před koncem.

„Není možné, abychom po buly ve střední části inkasovali. To se už nesmí stát," hřímal po utkání při setkání s novináři lodivod PSG, jenž navíc přiznal, že se mu v úvodních dvou duelech celkově nezamlouvala hra jeho svěřenců. „Něco tomu chybí. Děláme více chyb, než jsme si představovali, a to jak v defenzivě, tak útoku. Každopádně ještě na tom zapracujeme a doladíme to," slíbil fanouškům.

Velmi spokojení odjížděli ve středu ze Zlína hokejisté Mountfieldu, kteří si přáli ze svého výjezdu jedno vítězství. „Hokej v play off nabízí zajímavé historky. V úterý jsme měli zápas pod kontrolou a prohráli jsme. Dnes jsme měli velké problémy, hodně jsme se motali ve vlastní třetině a ani nevím, jak jsme jej vyhráli. A tak to je," pousmál se spokojený kouč Hradce Králové Peter Draisaitl. „V naší hře to nebylo dobré, jak by to mělo být proti tak kvalitnímu soupeři jako Zlín. Měli jsme ale štěstí, že se nám povedlo dát gól, když jsme jej velmi potřebovali. To byl největší rozdíl od úterního utkání," označil trenér. „Ale jedeme domů a máme alespoň jeden bod. A ten ve finále bereme," přiznal Draisaitl.

Podle všech aktérů se podobně vyrovnaný průběh utkání dá očekávat i o víkendu, kdy se série přesune do Hradce Králové. „Doteď byly vyrovnané, těžko očekávat něco jiného," přitakal hradecký šéf týmu. „Už zápasy u nás byly podobné. Zatímco v úterý jsme měli více štěstí my, dnes ho měl Hradec. Je to o maličkostech. I proto jedeme do Hradce urvat jeden zápas," dodal odhodlaně zlínský Rostislav Vlach.

Zlín – Hr. Králové 3:4

Branky a nahrávky: 12. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 19. Marušák (Leška, Balaštík), 34. Zámorský (O. Veselý) – 4. Dej (Tvrdík, Pospíšil), 27. Kudrna (Jank, Ptáček), 40. Kudrna (Šimánek), 58. Kudrna (Ptáček). Rozhodčí: Šír, Polák – Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 4540. Třetiny: 2:1, 1:2, 0:1.

Zlín: Kašík – Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček – Balaštík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, O. Veselý – Okál, Holík, F. Čech – J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira. Hradec Králové: Kantor – Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Tvrdík, Pospíšil – L. Květoň, Knotek, Škoda – Švihálek, Marha, Červený. Trenéři: Draisaitl a Kučera.