Vněm by podle hlasů zástupců města, které je výrazně majoritním vlastníkem klubu, měl seniorský tým opět brázdit ledovou plachu stadionu Na Lapači. Jaká to ovšem bude soutěž, zůstává dál nejasné.

Představitelé města momentálně vnímají obnovení mužského hokeje jako jeden zdůležitých úkolů tohoto roku. „Je to pro nás jedno ze zásadních témat. Chceme také vytvořit co nejkvalitnější podmínky hokejové mládeži a vrátit tak vsetínskému hokeji ztracenou slávu,“ uvedla vsetínská starostka Květoslava Othová.

Na navrácení seniorského hokeje na Valašsko se ipřes nepříznivou aktuální situaci stále pracuje. Město má mimo jiné upříslušného soudu podanou žalobu proti rozhodnutí APK (Asociace profesionálních klubů) ovyloučení klubu zextraligy, potažmo proti následnému potvrzení vyloučení arbitrážní komisí.

„Pokud nevyhrajeme soudní spor sAPK, máme připraveny také další varianty,“ poznamenal místostarosta Lubomír Gajdušek, jenž je ičlenem představenstva hokejovéhoklubu.

Podle něj je naděje na mužskou soutěž vpříští sezoně velmi vysoká. „Seniorský hokej se bude ve Vsetíně hrát sdevadesáti devíti procentní pravděpodobností,“ podotkl Gajdušek.

Blíže se však radnice kpřípadným možnostem vyjádřit zatím nechce. „Vzhledem ke stále probíhajícím jednáním blíže specifikovat snahu města zatím nelze. Hlavním cílem je, aby se od září ve Vsetíně hrála mužská soutěž. Jak vysoko to bude, je předčasné spekulovat. Pro tento cíl dělá město maximum,“ potvrdila včera mluvčí radnice Eva Stejskalová.