„Těším se. Pauza už byla dlouhá," vykládal po včerejším tréninku Veselý, jenž nastoupí ve třetí formaci s Podešvou. „Začal trénovat již před přestávkou a je připravený vrátit se na led," oddechl si kouč Rostislav Vlach.

Hrát by měl i další zraněný forvard Jiří Ondráček, který scházel stejnou dobu jako Veselý. „Začal naplno trénovat od pondělí a záleží na jeho pocitu, zda bude připraven," podotkl Vlach. „Jo, budu hrát," potvrdil Ondráček.

Další dva dlouhodobí marodi David Šťastný se Zdeňkem Okálem si ale musejí počkat. Šťastný už alespoň trénuje. „Má ještě omezený pohyb v ruce. Zdeněk Okál stále netrénuje po operaci kolena a jeho návrat na led je zatím v nedohlednu," řekl Vlach, který dnes na západě Čech postaví opět jen tři formace.

Během reprezentační pauzy se vedení snažilo sehnat útočníka na krátkou výpomoc z extraligy, ale jednání nedopadla. „Bohužel to nevyšlo. Hráč se rozhodl jít jinam," přiznal trenér Vlach, který měl k dispozici patnáct hráčů a sotva poskládal tři formace.

Navíc Říčka během pauzy vypomohl v rámci střídavých startů mateřskému Havířovu a Martin Podešva Přerovu. Dnes však ševci s opětovnou výpomocí svých partnerských klubů počítat nemohou, jelikož se hraje i první liga.

„Kluby nám je neuvolní, tak čekáme na uzdravené hráče," podotkl 54letý zlínský kouč, jehož tým nyní během 19 dnů odehraje devět zápasů včetně domácí dohrávky s mistrovským Libercem.

Pauzu ševci využili nejen k odpočinku a regeneraci, ale také se zaměřili na kondici. „Hodně jsme bruslili. Příprava probíhala i v posilovně a na programu byl ve čtvrtek i dvoufázový trénink," vykládal Vlach.