„Výměna vyplynula ze současné situace obou klubů. Pro nás je David vhodným typem hráče, silově disponovaný. Pro Romana se naskýtá šance ukázat se v jiném klubu," vysvětlil trenér PSG Zlín Robert Svoboda, proč s hráčskou výměnou, která vzešla ze strany Hanáků, vedení zlínského klubu souhlasilo.

Urostlý útočník odehrál v extralize celkem sedm sezon. V Třinci, Kometě Brno a Olomouci nastoupil celkem k 206 zápasům a vstřelil 17 gólů.

V letošní sezoně má z 31 zápasů v dresu Hanáků na svém kontě 14 bodů za 3 branky a 11 asistencí. Vlach nastřádal stejný počet bodů (6+8), ovšem po příchodu nových trenérů postupně propadl až do čtvrté formace. Ještě dnes přitom ve Zlíně trénoval.

Do sestavy Zlína se zítra po pauze zaviněné zraněním vrátí útočník Antonín Honejsek. Specifikaci zranění se klubu podařilo ututlat. „Dva týdny stačily. V úterý jsem měl hrát, ale ještě jsem se necítil. Nebude to hned stoprocentní, bude to bolet. Ale prášky to zahojí," tuší Honejsek. (dan)

Přijde i Tomáš Baťa

Zlín – Dokonce i Tomáš Baťa dorazí na zítřejší slavnostní utkání proti Hradci Králové. Někdejšího slavného ševce ztvárnil herec Městského divadla ve Zlíně Gustav Řezníček z divadelní hry Tomáš Baťa, živý.

„Ten předá ceny ve zmíněné soutěži šťastné sedadlo, dále bude možnost se s Baťou vyfotit ve fotokoutku na jižní tribuně za sektorem k stání," prozradil marketingový manažer PSG Zlín Tomáš Melzer.