Obejít se však bude muset bez jiného nadaného zadáka Patrika Urbance, který si přivodil podobné zranění opět v posledním zápase v Pardubicích.

„Má natažené postranní vazy v koleni. Má od doktorů nohu v ortéze a nařízen desetidenní klidový režim. Podle vyšetření by se nemělo jednat o vážnější zranění. Snad stihne i část soustředění juniorské dvacítky před mistrovstvím světa," věří hlavní kouč Rostislav Vlach.

„Naopak Petr s námi již delší dobu trénuje, po zdravotní stránce je už v pořádku," oddechl si Vlach, který navíc bude dnes na severu Moravy postrádat útočníky Jiřího Ondráčka (rameno) a Marka Melenovského (disciplinární trest).

Beranům se proti Vítkovicím letos vůbec nedaří, jelikož oba duely prohráli. Nejprve v Ostravě 0:3 a doma 2:3 po samostatných nájezdech.

„Od té doby ještě posilnili obranu. Proti nám nehráli hráči z NHL Roman Polák a Filip Kuba. Zadní řady vyztužili ještě návratem Richarda Stehlíka. Navíc jsou doma na širokém kluzišti velmi dobří, přesto chceme urvat nějaký bodový zisk. Neradi bychom se vraceli z Ostravy s prázdnou," věří ve vítězný návrat šéf zlínské střídačky Vlach.

Hamrlík zvažuje návrat

Po osmi letech by se bratři Hamrlíkové rádi potkali v jednom dresu. Mladší Roman sice stále vyčkává, jak se vyvine situace v NHL, přesto návrat do Zlína nevyloučil.

„Ústně naznačil, že kdyby výluka byla celou sezonu, zvažoval by, že by hrál ve Zlíně. Ale nepotvrdil to na sto procent. Bylo to uvažování, že by si ještě rád zahrál s Martinem," podotkl kouč Rostislav Vlach, který o angažování české hvězdy NHL mluvil i s jeho sourozencem.

„Nechává to na bráchovi, jak se rozhodne. Z jeho strany by ale také bylo přání si spolu zahrát," vycítil Vlach.