„Tohle jsou vaše velké hvězdy," představil moderátor Radia Zlín nastoupenou jednotku borců ve zbrusu nových žlutomodrých dresech na hladce vyžehleném ledě, kteří se v nadcházejících měsících pokusí dobýt extraligový trůn.

„Co si slibujete od sezony?" zeptal se velmi slušně zaplněné tribuny nad trestnými lavicemi. „Titul," dostalo se mu jasné odpovědi.

Ačkoliv klub PSG Zlín podobné akce pořádá v posledních letech již pravidelně, stále je o ně velký zájem. Včera na zimní stadion dorazilo přes tisíc nadšených příznivců. „Syn se chce dnes podívat na brankářskou výstroj, chce se stát brankářem," prozradil jeden z návštěvníků Radek Toman, který držel asi pětiletého klučinu za ruku během prohlídky kabiny.

„Tady trávíme nejvíc času. Máme tady projektor a plátno, kde si rozebíráme soupeře a taktiku," ukázal brankář Libor Kašík na strop šatny, kterou fandy prováděl společně s Markem Melenovským, Oldrichem Kotvanem, Tomášem Fořtem.

A už se do ní hrnula další skupinka, tentokrát ji měl na povel Marek Melenovský. „Trošku to tady smrdí," pootevřel dveře sušárny zkušený útočník a ukázal na místnost, kde se sušily rukavice a brankářské betony.

„Výborné, tahle role průvodce mi sedí. Rád si s lidmi povídám," svěřil se Melenovský. Fandové se tak v kabině mohli mimo jiné dozvědět, že kdo nechá po tréninku či zápase věci na zemi, do klubové poklady přispěje padesát korun.

Zatímco Petr Čajánek, Ondřej Veselý a Antonín Honejsek svou přítomností vytvořili frontu ve fanshopu PSG arény, zbytek mančaftu zaplnil fanoušky chodbu k hlavní pokladně.

Lidově řečeno byl nával. Zdarma se přitom nic nerozdávalo.