Dnes v Mladé Boleslavi (od 17.30) se poprvé v sezoně mohou dostat do elitní desítky zaručující účast v předkole play off, jelikož je od magické hranice dělí pouze horší poměr skóre s Olomoucí.

„Spíš chceme pokračovat ve výkonech ze třetí čtvrtiny, kdy jsme nasbírali přes dvacet bodů. Zajímá nás předkolo a play off. Víme, že to bude těžké. Teď se ale zajímáme o body, abychom je sbírali," připomněl hlavní kouč Rostislav Vlach sérii čtyř zápasů, ve které ševci bodovali a třikrát vyhráli.

Z toho navíc dvakrát za sebou na ledě soupeřů. V Hradci Králové (3:0) i na Slavii (2:0) navíc neinkasovali.

Nyní to bude ale ještě těžší. „Boleslav hraje doma dobře. I v předchozích zápasech nás potrápili. Nemůžeme proto nic podcenit," ví Vlach, jehož družině se ale v posledních sezonách na ledě středočeského klubu daří.

Z posledních sedmi vzájemných zápasů přivezl Zlín hned pět výher. „Kéž by to pokračovalo, každý bodík navíc je dobrý. Musíme to zaklepat," nechtěl pozitivní bilanci zakřiknout Vlach, jehož tým navíc uspěl i ve dvou ze tří bitev aktuální sezony.

Počítat však nemůže s Jakubem Svobodou, který teprve včera po nemoci začal s tréninkem. Fit stále není ani obránce Řezníček, který není připravený po zranění ramene.

„Ještě se stoprocentně necítí k tomu, aby nastoupil. Pořád trénuje, ale ještě nechodí do soubojů. Nechceme to uspěchat, aby to nedopadlo jako minule," je opatrný Vlach, který navíc bude postrádat i dalšího beka Horáka kvůli viróze.

Naopak radost mu poslední zápasy dělá forma brankáře Kašíka, který během jednoho týdne na ledě soupeřů vychytal dvě nuly.

„Chce to ale ještě nějaký čas, jestli prokáže ustálenou formu. Pro nás by to bylo jen dobře, kdyby se chytil a zvládl utkání jako ta předchozí," přeje si zlínský kouč.